Pojďte s námi na návštěvu domu, jehož rekonstrukce trvala několik let. Výsledek však stojí za to...

Obývací pokoj je na přání majitelů od jídelny oddělen elegantními posuvnými dveřmi se skleněnou výplní.Proč jste se dali do tak nákladné rekonstrukce starého řadového domku a nezvolili raději výstavbu nového?

Věra: Dlouho jsme opravovali krásnou historickou vilu z předminulého století. Tam je pro všechny místa dost, ale stojí hodně stranou od města. Rekonstrukce trvala několik let a děti mezitím povyrosly. Na samotu se jim nechtělo. Školy i kamarády mají tady ve městě. Často jsme společně jezdili spíš na chalupu a ve vile téměř nepobývali. Tak jsme se rozhodli zadaptovat starou řadovku. Rozhodnutí nahrál i fakt, že za domem stojí areál naší firmy, hned vedle nás bydlí manželův bratr a vůbec jsme zde zvyklí.

celý text

Marek: Všechno odstartovala havárie v koupelně, kterou jsme museli zrekonstruovat. Výsledek a návrhy možných úprav domu, které nám pan Jelínek ze studia Dekoart předložil, rozhodly. Po čtyřech měsících jsme se ocitli v novém.

Více článků z rubriky INTERIÉR najdete na www.modernibyt.cz.

Bylo vůbec možné nějak výrazněji měnit dispoziční uspořádání v domě?

Možná to na první pohled není tak patrné, ale stavebních úprav je hodně.Marek: Moc ne, ale k drobnějším úpravám došlo. Možná to na první pohled není tak patrné, ale stavebních úprav je zde hodně. Dům má kompletně nová okna, je zateplen a opatřen alternativním vytápěním - tepelným čerpadlem vzduch-vzduch, které umí pracovat také jako klimatizace. Dále má zcela novou elektroinstalaci a veškeré rozvody vody.

Jaké byly vaše konkrétní požadavky?

Marek: Rád vařím, přál jsem si aspoň trochu zvětšit kuchyň, to se podařilo. Přijatelným způsobem pak oddělit obývací pokoj od jídelny, upravit obývací pokoj tak, aby se sem vešla větší sedací souprava a pohodlné místo pro našeho v pořadí už druhého psa, opět irského vlkodava. Ke každé místnosti jsme pak vyslovili drobné konkrétní požadavky vzhledem k našemu životnímu stylu.

Věra: Veškerými úpravami interiéru jsme si přáli získat příjemné prostředí pro pohodlné a praktické užívání celé naší rodiny včetně Ašaba. Na návštěvy si příliš nepotrpíme, spíš se scházíme v rodinném kruhu a pes je jeho neoddělitelnou součástí.

Celý článek a více fotografií z návštěvy domu najdete na www.modernibyt.cz.

Z čeho máte největší radost?

Ašabova koupelna se sprchou je prakticky umístěna v těsném sousedství dveří orientovaných do dvora a na zahradu.Věra: Jsem ráda, že se zde pes cítí dobře. Měli jsme obavy ze schodiště. Ašab nemá rád lesklé plochy. To je speciálně upraveno tak, aby se zde mohl bezproblémově pohybovat. Dřevěné schodiště má nášlapné plochy vyřezávané ze speciálních velkoformátových keramických dlaždic 60 x 120 cm. Ašab má vlastní vstup do domu na čidlo a hned v zádveří ze zahrady svoji sprchu. Celý interiér je vybaven speciálními koberci, na nichž viditelně neulpívá špína a které lze snadno udržovat čisté stejně jako benátské štuky. Ty jsou všude tam, kde se pes nejčastěji pohybuje. Oceňuji praktickou stránku celého interiéru.

Marek: Velmi příjemné je kompletní ozvučení domu. Hudbu mohu poslouchat v koupelně, ale třeba i na terase domu. Potěšila mě změna kuchyně, ale zrovna tak obrovská skříň v garáži, kde mám konečně dost prostoru pro rybářské potřeby. Radost mám z domácí pracovny, krásných dveří...

Chybí zde něco?

Marek: Rádi bychom ještě pořídili novou chladničku, počítáme s poněkud větší. Do kuchyně se nevešla ani ta menší, ale při vstupu do jídelny se místo našlo. Je to jen otázka zvyku. Jinak nic nepostrádáme, všichni jsme zde rádi a spokojení.

zdroj: www.modernibyt.cz

logo MessengerPoslat Messengerem