Ačkoliv stále pociťujeme dozvuky babího léta, sychravému podzimu a zimě se s jistotou nevyhneme. Ti, co mají doma krbová kamna, se možná již těší, až u nich zapraská oheň a budou moci v souladu s přírodou trochu zpomalit a oddat se lenošení zahaleni do příjemného sálavého tepla. Právě tyto pocity, které přítomnost ohně v nás lidech vyvolávají, jsou hlavním motivem u většiny z nás, proč si krbovou vložku domů pořídit. Dalším důvodem je nezávislost na externích zdrojích energií a samozřejmě touha ušetřit na drahých energiích. Navíc v dnešní době není ani dodatečná instalace krbové vložky nijak náročnou operací.

Požadovat komplexní řešení se vyplatí

Dnes můžete oslovit jednoho výrobce, který je kromě krbové vložky schopen dodat i kompatibilní komínovou vložku. Z hlediska úspory času,  starostí s hledáním vhodných dodavatelů, ale i s ohledem na celkovou bezpečnost celé otopné soustavy, je toto řešení naprosto nejjednodušší. Zkrátka pokud toužíte po krbu, obraťte se ty, co mají komplexní řešení.

Designová krbová kamna Schiedel Sirius s přímo napojeným komínem Permeter Smooth AirDesignová krbová kamna Schiedel Sirius s přímo napojeným komínem Permeter Smooth Air

 

Možnosti komína a krbu v jednom pro dodatečnou výstavbu

Ucelená řešení krbu a komína pro dodatečnou výstavbu na našem trhu nabízí společnost Schiedel. Kromě řešení Schiedel Sirius, který je na trhu již etablovaným výrobkem pro dodatečnou výstavbu ekologického vytápění dřevem, nabízí společnost Schiedel nově další řešení pro tyto případy. Jedná se o technologicky vyspělé novinky, které obsahují krbová kamna Schiedel SARGAS nebo MIMAS v kombinaci s komínovým systémem Schiedel Permeter Smooth Air. Výhodou tohoto systému je nezávislost na vzduchu z místnosti. Vzduch do kamen proudí meziprostorem v komínovém tělese a odpadají tak další konstrukčně složitá řešení přívodu vzduchu ke krbu. Schiedel si na spotřebitelsky přívětivých řešení zakládá. Komplexní balíčky mohou na první pohled odrazovat vyšší cenou. Při bližším prozkoumání se ale ukáže jejich cenová výhodnost. Výhodou systémových řešení Schiedel je dodání veškerých komponentů nutných k bezpečnému provozu v jednom balíčku. Zákazníka tak nečeká složité shánění nedodaných komponentů a hledání vyhovujícího řešení. Výrazná úspora za práci, čas a složitá konstrukční řešení ve výsledku přináší velmi uspokojivé řešení.

Schiedel SARGASSchiedel SARGAS

 

Ekologická a prostorově úsporná řešení

Výhodou všech tří výše uvedených produktových řad je možnost napojení komínu na krbová kamna shora. Zákazník tak ušetří cca polovinu zastavěné plochy oproti běžnému napojení samostatných krbových kamen na klasický zděný nebo nerezový komín. Pokud však zákazník napojení shora nechce z důvodu vyvedení komínového tělesa střešní konstrukcí, je možné odvod vzduchu napojit na kamna i zezadu a vést komín exteriérem po obvodové zdi. Na obě řešení má Scheidel komponenty, které zajistí těsný a bezpečný průchod komína obvodovou konstrukcí. Vysoká kvalita zpracování zaručuje vysokou účinnost s minimálním ekologickým dopadem. Schiedel Sirius se pyšní několika oceněními za ekologicky úsporný provoz. Novinky představují technologicky velmi podobná řešení.  MIMAS okouzlí svým oblým tvarem, SARGAS naopak více reflektuje klasický tvar čtyřhranných krbových vložek. Odvod spalin je zajištěn rovněž komínovým tělesem Permeter Smooth Air, který zajišťuje přívod vzduchu potřebného k hoření meziprostorem v komínovém tělese. Novinky SARGAS a MIMAS tak svým zpracováním vyhoví současným standardům moderní výstavby a to zejména v požadavku na nezávislost systému na vzduchu z místnosti.

Schiedel MIMASSchiedel MIMAS

logo MessengerPoslat Messengerem