Granule jsou více než jen krmivo. Jsou základem pro zdravý růst a vývoj našich čtyřnohých přátel, ale ne vždy to u nich vypadalo tak, jako dnes. Do podoby, jakou vidíme dnes trvalo výzkumníkům a testerům spousty let, než dosáhli dokonalosti. V našem článku se podíváme na několik zajímavostí z oblasti granulí.

Historie psích granulí

Jejich historie sahá až do 19. století, kdy byly většinou jednoduché a nevyvážené. Nerozdělovaly se tehdy ani na granule pro štěňata a dospělé psy. Ty moderní, které známe dnes, jsou výsledkem spousty let výzkumů a vývoje. Využívají pokročilé technologie k zajištění optimálního poměru živin, jako jsou bílkoviny, tuky, vitamíny a minerály, které jsou nezbytné pro růst a vývoj našich čtyřnohých přátel.

Neobvyklé ingredience

Kromě běžných ingrediencí se můžeme setkat i s některými velmi neobvyklými, jako jsou například sladké brambory, černý rybíz nebo chlorella. Jsou vybírány pro své zdravotní přínosy, jako je podpora trávicího systému nebo zlepšení kvality srsti. A výrobci se tak snaží krmivo ozvláštnit a přinést něco nového.

Rozdílné výživové hodnoty podle plemen

Výživové potřeby se mohou výrazně lišit mezi plemeny. A proto ne každé granule se mohou hodit pro vašeho psa. Například granule pro štěňata velkých plemen jsou formulovány tak, aby podporovaly pomalejší růst a chránily klouby, zatímco krmiva pro malá plemena se zaměřují na vyšší energetickou hodnotu a snadnější stravitelnost.

V dnešní době je výběr opravdu obrovský a můžete tak vašim mazlíčkům pořídit opravdu cokoliv, a to přesně podle jejich potřeb. Hypoalergenní, dietní, štěněcí nebo křupavé granule a další prémiové pochoutky pro vaše pejsky nakoupíte ZDE.

Vývoj v oblasti granulí pro štěňata neustále pokračuje. Výzkumníci hledají nové způsoby, jak zlepšit kvalitu a stravitelnost krmiva, a přizpůsobit je specifickým potřebám. Kdo ví, jak bude jejich složení vypadat třeba za dvacet let. Nechme se překvapit.

logo MessengerPoslat Messengerem