Nejkrásnější období roku už je tu! Domem se line vůně vánočního cukroví, venku padá sníh a v krbu praská oheň. Děti se nemohou dočkat, až přijde Ježíšek a ve vzduchu je cítit slavnostní nálada. Aby však vánoční idylka byla dokonalá, je třeba vyzdobit dům. Jak na to? Jaké materiály, barvy a konkrétní dekorace použít? Poradíme. Víme totiž, co je letos trendy.

Netradiční vánoční barvy aneb Červeno-růžové Vánoce

Pokud chcete letos na Vánoce zkusit něco nového, vytvořte vánoční výzdobu v poněkud netradičních barvách. Zkombinujte červenou a růžovou. Ozdobte stromeček červenými a růžovými ozdobami, pak přejděte k dekorování interiéru domu. Jak na to? Začněte s červenými a růžovými svíčkami, kupte polštářky červené a růžové polštářky na gauč, případně nejrůznější přehozy. Nakonec přidejte vánoční světýlka a trochu zeleného chvojí. Nepřehánějte to. Ne vše musí být doma najednou červené nebo růžové.

Speciální tip pro vás: Doplňte netradiční červeno-růžovou výzdobu několika netradičními dekoracemi. Vyzkoušet můžete třeba vánoční samolepky na zeď, ze kterých vytvoříte stromeček, pořídit si můžete i retro světelný řetěz ve tvaru muchomůrek.

Zdroj: pexels.com

Trendy materiály letošního roku

Letošnímu roku vévodí tradiční materiály jako dřevo, sklo, vlna nebo keramika. Zaručeně také uspějete se všemi materiály přírodními. Pořídit si tak můžete třeba slaměné ozdoby nebo plstěné dekorace. Pokud využijete přírodní materiály a koupíte jiné než plastové ozdoby, dáte zároveň vánoční dárek i naší planetě.

Co konkrétně můžete koupit? Klasické skleněné ozdoby na stromeček, dekorativní dřevěné nebo porcelánové domečky nebo třeba dřevěný tác, který si sami dozdobíte. Další Vánoční dekorace na najdete v kolekci Vánoční kouzlo na FUF.cz

Pro dekorační materiál letos nemusíte chodit jen do obchodu, ale úplně postačí, když se vydáte na procházku do nejbližšího lesa. Co hledat? Hezké kamínky, šišky nebo větvičky, které pak doma doplníte skořápkami z ořechů, skořicí nebo červenými jablíčky.

Z Zdroj obrázků: pexels.com

Svíčky - must have (nejen) letošních Vánoc

Vánoce se určitě neobejdou bez svíček. Svíčky jsou nejen součástí adventního věnce, ale i mnoha vánočních dekorací. Malé svíčky můžete umístit například do malých porcelánových domečků, kterým pak budou ve tmě krásně svítit okénka. Bez čajových svíček se neobejde ani andělské zvonění nebo nejrůznější kolotoče, které se točí díky horkému vzduchu stoupajícímu ze svíčky.

Dlouhé svíce pak doporučujeme umístit do svícnu a ten postavit buď na jídelní stůl nebo na okenní parapet. Velice oblíbené jsou i svíčky vonné, které domov krásně provoní. Pořiďte si nějakou, která voní po perníčkách nebo po skořici.

Z Zdroj obrázků: pexels.com

Ledově bílé Vánoce

Město zapadalo sněhem a vy se na tu krásu nemůžete vynadívat? Přeneste sníh a jeho jemnou krásu i do svého domova. Kupte si bílý vánoční stromeček a ozdobte ho barevnými ozdobami (třeba červenými a růžovými) nebo zůstaňte u stromku klasického a sáhněte po bílých dekoracích. V bílé barvě seženete nejrůznější lucerničky, ozdobičky, svícny, ale i bytový textil. Nade dveře můžete zavěsit zasněženou girlandu.

Speciální tip pro vás: Vytvořte si doma textury, které budou připomínat sníh. Postříkejte okna nebo zelené chvojí umělým sněhem, navrstvěte na gauč bílé deky a polštáře tak, aby vše připomínalo sněhovou přikrývku.

Z Zdroj obrázků: pexels.com

Louskáček nebo vánoční skřítek

Pokud máte doma děti a zároveň rádi zdobíte dům podle nejnovějších trendů, určitě si pořiďte figurku Louskáčka nebo posaďte na okenní parapet vánočního skřítka, s dlouhým plnovousem a čepicí naraženou přes oči.

Trendy jsou letos také ozdoby připomínající sladkosti - perníčky, bonbóny, ale i zmrzliny nebo dorty. I tyto ozdoby se určitě budou vašim dětem líbit, jen musíte dát pozor, aby se je vaši nejmenší nepokusili sníst.

Z Zdroj obrázků: pexels.com

logo MessengerPoslat Messengerem