Barvy jsou viditelným vyjádřením emocí. Ačkoliv v nás zpravidla vzbuzují stejné asociace, jejich vnímání je individuální. Záleží jen na vás, kterým dáte při zařizování koupelny přednost a proč. Nejdřív si uvědomte, co od své koupelny chcete, a pak zvolte barvy, které vaše očekávání podpoří.

Umyvadlová stojánková páková baterie Nastro (RITMONIO), cena 36 455 Kč, SPA STUDIO.Základní pravidlo zní – šedá není černobílá. Má totiž na cestě mezi černou a bílou tolik odstínů jako každá jiná právoplatná barva, takže úsloví Nuda, nuda, šeď, šeď je úplně mimo realitu.

Umyvadlo z kolekce Pois LFT 34 (SIMAS) určené k položení na desku nebo zavěšení na zeď, cena od 24 300 Kč, KERAMIKA SOUKUP.Pokud jde o formální oblečení, nahradila šedá nedávno na neochvějné přední pozici černou, a totéž se stalo i v interiérech, kde začaly velké šedé plochy sloužit jako nenahraditelné pozadí pro vyznění sytých přímých barev. Černá i šedá mají podobnou symboliku. Evokují nadčasovost, spolehlivost, neutralitu a eleganci. Luxus a výlučnost vyjadřují zejména ve spojení s drahými kovy.

text: Hana Doležalová, foto: archiv

logo MessengerPoslat Messengerem