Dětský pokoj je místem, které musí splňovat několik kritérií. Na jedné straně by měl být bezpečný a praktický, ale na druhé straně by měl být hravý a kreativní. V ideálním případě bude designově ladit se zbytkem domu. Jak ale skloubit tolik požadavků a nezbláznit se? Řešením mohou být moderní nábytkové sestavy!

Nábytek do dětského pokoje

Aby se dítě v pokoji cítilo dobře, nesmí v něm chybět některé základní kusy nábytku. Můžeme zmínit například:

  • Psací stůl

Vždy přizpůsobte jeho velikost věku dítěte. Je jasné, že předškolákovi nebo školákovi můžete dopřát klasický psací stůl. V případě menších dětí je však vhodné dát přednost menší verzi. Nejenže tím ušetříte místo, ale vaše ratolesti se u něj budou cítit mnohem přirozeněji. Řešením mohou být také rostoucí psací stoly, jejichž výšku uzpůsobíte aktuálnímu věku a výšce dítěte.

  • Židle

Skvělou volbou jsou otočné kancelářské židle s nastavitelnou výškou. Ty také umožňují měnit sklon opěradla. Pro děti je výběr kvalitní židle nesmírně důležitý, protože poloha sezení výrazně ovlivňuje správný vývoj páteře.

Zdroj: New Africa / Shutterstock.com

  • Postel

Při zařizování dětského pokoje myslete na budoucnost a vyberte větší postel. Nebudete ji tak muset vyměňovat, až vaše dítě vyroste. Velikost samozřejmě volte podle rozměrů místnosti, standardní délka je 200 cm.

Praktický tip: Pokud sdílíte pokoj se dvěma sourozenci, je dobré zvolit patrovou postel, abyste ušetřili místo.

  • Skříňky a komody

Dnes se prodávají v různých tvarech, velikostech a provedeních. Díky tomu je lze snadno doladit podle dostupného prostoru. Skříňky a komody lze využít k ukládání oblečení, školních potřeb, hraček a dalších drobných předmětů, které se přirozeně vyskytují v dětských pokojích.

  • Police

Nástěnné police jsou skvělým řešením, které vám pomůže maximalizovat využití prostoru. Lze je použít nejen k vystavení trofejí nebo obrazů, ale také například k uložení knih.

Zdroj: Photographee.eu / Shutterstock.com

Jak to všechno naplánovat? Aby dětský pokoj vypadal k světu, je nutné správně sladit jednotlivé kusy nábytku. Pokud nemáte čas trávit hodiny hledáním kompatibilních produktů, skvělou volbou jsou dětské pokojové sestavy. Najdete je také na portálu Biano.cz. K jejich vyhledávání můžete použít mnoho praktických filtrů a díky přehlednému uspořádání sortimentu vždy rychle najdete to nejlepší řešení.

Proč jsou sady nábytku tak výhodné?

Pokud byste se rozhodli koupit jednotlivé kusy nábytku samostatně, rychle byste narazili na problém sladění vzorů, barev a materiálů. Je v pořádku, když dětský pokoj hraje barvami, ale nemusí vypadat jako cirkus. A to je přesně ten problém, který soupravy řeší.

Jsou navrženy interiérovými designéry podle nejnovějších trendů. Obvykle obsahují veškerý nábytek, který je v dětském pokoji nezbytný. Nemusíte tedy hledat a kupovat nic jiného. Vše k sobě ladí, ať už jde o design nebo barvy. Z hlediska materiálů se obvykle používají dřevotřískové desky, ale dražší soupravy mohou obsahovat i nábytek z masivního dřeva.

Zdroj: Photographee.eu / Shutterstock.com

Dětský pokoj pro chlapce i dívky

Každá sada nábytku do dětského pokoje je něčím výjimečná. Některé jsou určeny spíše pro odrostlejší děti, a proto se vyrábějí v konzervativnějších designech a nevýrazných barvách. Obvykle v nich převládají světlé odstíny – bílá nebo jemná hnědá s dřevěnými vzory.

Naopak sestavy pro menší děti jsou obvykle barevnější a celkově působí živějším dojmem. Zatímco nábytek do chlapeckých pokojů přirozeně ladí s modrými odstíny, dívčí pokoje naopak zaujmou atraktivními kombinacemi růžové. Stačí si vybrat podle vlastních preferencí.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem