Ručníky jsou jedním z nejvíce zaměstnaných členů domácnosti. Mají za úkol udržet nás suché, čisté a navíc dodávají útulný vzhled naší koupelně. Ačkoliv jsou tak všestranným pomocníkem, často jejich výběru nevěnujeme dostatečnou pozornost. Poradíme vám, podle čeho se při nákupu orientovat a jak o zakoupené ručníky správně pečovat.

Řiďte se gramáží, ale s rozumem

Asi nejdůležitějším ukazatelem kvality ručníku je gramáž, která nám říká, jaká hustota tkaní byla při výrobě použita. Čím je vyšší, tím je ručník mohutnější a zvyšuje se také jeho schopnost absorbovat vlhkost. Sama o sobě však nezaručuje kvalitu – ta se vždy odvíjí také od použité příze. Při výběru je tedy třeba najít vhodný kompromis mezi těmito dvěma ukazateli. Ideální gramáž, která uspokojí i náročné uživatele, se pohybuje kolem 550-600 g/m2. Takový ručník už působí velmi luxusním dojmem, je příjemně huňatý, dokonale vás osuší i zahřeje, a stále se dá dobře usušit.

Kupujte to, co opravdu potřebujete

Luxusní ručníky DENTON zakoupíte ve třech rozměrech už od 330,- Kč.

Absolutní špičkou v oblasti domácího wellness jsou bambusové ručníky a ručníky z egyptské bavlny. V obou případech se jedná o vysoce kvalitní výrobky, každý z nich má své charakteristické vlastnosti.

Luxusní ručníky BRIANA zakoupíte ve třech rozměrech už od 330,- Kč.Ručníky z egyptské bavlny se vyznačují opravdu dlouhou životností. Při jejich výrobě je použita výhradně vysoce kvalitní příze, která zajistí dokonalou savost a úžasnou hebkost. Pokud se po dlouhé koupeli rádi zahalíte do příjemně hřejivého ručníku, je pro vás egyptská bavlna to pravé. Zajistí dokonalý pocit pohodlí, a proto se skvěle hodí do každé koupelny pro denní používání.

Bambusové ručníky poznáte podle sametově hebkého povrchu. Bambus je odolná rostlina, která nebývá chemicky ošetřována, proto má velmi dobré antialergické vlastnosti, které ocení zejména jedinci s citlivou pokožkou. Navíc je odolný proti bakteriím a plísním, a díky tomu je schopen omezit vznik nepříjemných pachů. Bambusové ručníky jsou proto vhodné zejména do koupelen bez přirozeného větrání.

Bambusové ručníky ROYAL si zamilujete také díky trendy barvám.

Poskytněte ručníkům péči, kterou si zaslouží!

Pokud o své ručníky budete dobře pečovat, udrží si svůj svěží vzhled po dlouhá léta. Vždy proto doporučujeme řídit se instrukcemi na nášivce. Před prvním použitím je nutné ručník důkladně vyprat, aby se odstranil prach a volná vlákna z výroby. Při praní však nikdy nepoužívejte aviváž! Aviváž snižuje schopnost absorpce - obaluje vlákna ručníku, která se při styku s vodou začnou lepit a vy se tak dobře neusušíte.

Obecně se nedoporučuje ručníky sušit v sušičce, protože příliš vysoké teploty ničí jemná vlákna. Ručníky si udrží původní vzhled a savé vlastnosti déle, pokud je budete sušit na nižší stupeň, nebo ještě lépe na čerstvém vzduchu.

Ručníky jsou jednoduchým a nenákladným způsobem, kterým lze proměnit vzhled koupelny. Jestli hledáte doporučení na krásné a hlavně kvalitní ručníky, pak se určitě podívejte na nabídku firmy Matějovský. Budete nadšeni z pestré nabídky barev i originálních vzorů. Objevte poslední trendy z oblasti domácího wellness na www.matejovsky-povleceni.cz!

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem