Nejběžnějším řešením vytápění jsou u nás teplovodní radiátory. Jak ale topit, pokud mám otopnou soustavu přes celé léto vypnutou a teploty poklesnou? Máme pro vás řešení.

Společnost KORADO do svého sortimentu opět zařadila speciální radiátor RADIK COMBI VK. Už název napovídá, že se nejedná o klasický teplovodní radiátor, ale že nabízí mnohem více. Jedná se o jedinečné konstrukční řešení, které umožňuje provozovat otopné těleso ve dvou režimech vytápění, a to jak běžně v rámci teplovodní otopné soustavy, tak i kombinovaně – tedy v režimu teplá voda – elektřina, a to díky elektrické topné tyči instalované přímo do tělesa. V praxi to znamená, že si můžete přitápět bez ohledu na provoz otopné soustavy, například v chladnějších dnech v létě.

Zdroj: Korado

V základní výbavě radiátoru je odvzdušňovací a zaslepovací zátka, regulační ventil s možností přednastavení průtoku s plastovou krytkou a potřebný počet navrtávacích konzol. Radiátor je nabízen ve výšce 600 mm a v pěti délkách (800, 1000, 1200, 1400, 1600 mm). Pokud jde o umístění tělesa v místnosti, standardně se doporučuje otopná tělesa umisťovat po celé délce okna, kde je riziko vzniku chladných padavých proudů.

Elektrická topná tyč není součástí běžné dodávky. Důvodem je možnost volby jejího tepelného výkonu. Elektrickou topnou tyč je ideální instalovat současně s montáží otopného tělesa. Zde je důležité připomenout, že instalaci a výměnu elektrické topné tyče smí provádět pouze odborná firma s odpovídajícím oprávněním.

www.korado.cz

logo MessengerPoslat Messengerem