Práce s energií lidského těla není jen ezoterickou specialitou. To, jak (ne)umíme s našimi silami pracovat, jak je dobíjet a naopak, jak uvolňovat nashromážděné napětí, se odráží na našem zdravotním stavu i imunitě. Jednou z cest, jak být v dobré kondici, je i sázka na kvalitní sprchový set, který vám poskytne potřebnou péči.

Není to jen sprcha

Koupelna je primárně místem očisty. Ne všechny však napadne, že očista je nejen fyzická, ale také psychická. Odpočinek je nedílnou součástí našeho života a měli bychom jeho kvalitě dopřát stejnou pozornost jako stravě, pohybu a životnímu tempu. Abychom však vůbec byli odpočinku a následné regenerace schopni, musíme na to připravit jak tělo, tak naši mysl a emoční svět. Právě v tomto směru může být nápomocen kvalitní sprchový set s nabídkou různých sprchových proudů a jejich možnou vzájemnou kombinací.

Kombinace péče

Sprchový set obvykle sestává z hlavové sprchy, ruční sprchy s hadicí a sprchové baterie. Součástí bývá také držák ruční sprchy, případně sprchová tyč s pojízdným držákem. Vyšším stupněm sprchového setu je sprchový panel, který v sobě obvykle ještě ukrývá boční trysky. Hlavová sprcha obvykle nabízí proud evokující tropický déšť, jež tělo zahalí do jemnosti a alespoň na chvíli přeruší intenzitu vnějšího světa. Ruční sprcha pak zpravidla sází na masážní proud (intenzivní), jemný masážní proud a klasický proud. Moderní produkty bývají vyzbrojeny také technologiemi podporující ekologický provoz (méně spotřebované vody při nezmenšeném prožitku ze sprchování).

Sprchový set

Hluboká jemná péče vs. intenzivní probuzení

Mezi hlavní pečovatelské programy, jež má sprchový set v popisu práce, patří masáž a relaxace. Zatímco masážní proudy slouží zejména k uvolnění zatuhlých „velkých“ svalů po námaze, napětí, ale také po úrazu nebo nevhodném pohybu, relaxační proudy působí do větší hloubky. Skrze jemnou masáž citlivě probouzí nervová zakončení a dochází k celkovému uvolnění organismu. Masážní proudy jsou též vhodné při různých zdravotních obtížích, obvykle souvisejících s krevním oběhem nebo křečemi. Zde se využívá i střídání teplých a studených proudů. Tato metoda pak podporuje i správnou činnost imunitního systému. V neposlední řadě je skvělým probouzecím rituálem.

Maximální pohodlí

Pokud si chcete zajistit opravdu lázeňskou péči, dopřejte si pár drobností. Jednou z nich je termostatická baterie, která vám umožní pohodlně a hlavně bezpečně nastavovat teplotu a intenzitu proudu. U některých typů je možné také spustit oba spotřebiče naráz. Pro vyšší pohodlí můžete sprchový kout vybavit také sedátkem. Tuto variantu byste měli zvážit nejen tam, kde jsou v domácnosti děti či senioři. Své kouzlo dodá také speciální osvětlení. Ostatně světelná terapie je jednou z léčebných metod. Některé sprchové sety nebo sprchové panely mají osvětlení již zabudované. Nezapomeňte ani na poličky či niky, kam umístíte potřebné hygienické přípravky, žínky nebo různé masážní produkty.

Ruční sprcha

logo MessengerPoslat Messengerem