Herbářem zalistoval autor názvů krytin z nové kolekce hybridních podlah KPP X-CELLENT WOOD od české společnosti Kratochvíl parket profi. Není divu, KPP poprvé přichází s krytinami WPC (Wood Composit Polymer), tedy „rostlinného“ původu, kdy nosná deska je z dřevěného kompozitu a krytiny jsou opatřeny integrovanou protihlukovou podložkou z korku. Stoprocentně recyklovatelné podlahy vám vnesou do interiéru dekory bylin, keřů i dřevin od tradičních smrků (Picea) ze severní polokoule přes hrušně (Pyrus) ze subtropické Euroasie, pistácie (Pistacia) či cesmíny (Ilex) až po méně známé asijské zlatice (Forsythia).

V  provedení WPC, tedy s kompozitní nosnou deskou a vrchní elastickou vrstvou (proto označení hybridní podlahy) bude k dispozici čtrnáct dřevěných dekorů kolekce KPP X-CELLENT WOOD a další čtyři kamenné dekory v kolekci KPP BRICK DESIGN STONE. A jak už se stává zvykem, tak KPP nabídne všechny designy i jako minerální SPC krytiny se zámkovým spojem (tl. 5,5 mm) či tradiční lepené vinyly v tl. 2,5 mm. Různé materiálové provedení s totožnými dekory pamatuje na ty, kteří chtějí obléci svůj interiér do jednoho hávu, ale pro různé místnosti preferují jiné druhy podlahovin nebo potřebují jinou konstrukční výšku – hybridní WPC krytiny s tl. je 8 mm budou pokládané na zámek.

Zdroj: KPP

„Pocitově bude WPC podlaha s kompozitním jádrem určitě měkčí na dotek a pružnější oproti méně ohebným a křehčím rigidním SPC krytinám s minerálním jádrem z drceného kameniva. Korek na spodní straně je výbornou protihlukovou podložkou, která tolik nedegraduje a nesešlape se jako klasické tlumící podložky,“ představuje novinku Aleš Viktorín, vedoucí regionálního prodeje společnosti Kratochvíl parket profi. Kolekce hybridních WPC krytin KPP X-CELLENT i KPP BRICK DESIGN STONE v zámkovém provedení poskytnou maximální tvarovou stabilitu v konstrukční výšce už 8 mm, díky nízkému tepelnému odporu jsou vhodné pro podlahové topení, jsou voděodolné a velmi odolný povrch se speciální polymerovou ochranou v podobě nátěru Matecta jim otvírá dveře i do komerčních prostor. Reálnost dřevěných dekorů vytváří povrchová úprava synchrostructure a V drážka po všech stranách lamely. „Z pohledu realizačních firem a těch, kteří si pokládají podlahu sami, bych zdůraznil zámek unilin L2C, prostě poctivý zámek,“ pokračuje Aleš Viktorín z KPP.

Zdroj: KPP

„Kolekce WPC KPP X-CELLENT WOOD zahrnuje jak světlé dubové odstíny s méně nápadnou kresbou, tak dekory v tmavším provedení a s nápadnější strukturou včetně imitace kartáčovaného či ručně škrábaného povrchu. V kolekci KPP WPC BRICK DESIGN STONE si pak zákazníci mohou vybrat ze čtyř dekorů, od pískově laděného betonu po tmavě šedý cementový povrch. Nespornou výhodou WPC i SPC podlah jsou neomezené možnosti designu,“ dodává Aleš Viktorín z KPP.

 

podlahyonline.cz
www.kpp.cz

logo MessengerPoslat Messengerem