Recept na dokonale funkční novou kuchyni obsahuje řadu různých ingrediencí a při jeho přípravě je třeba zvažovat řadu věcí. Například jak předejít kritickému nedostatku zásuvek, nebo jak zvýšit komfort a bezpečnost kuchyně. Přece jen v ní pracují i výkonné elektrické spotřebiče. Jak tedy vylepšit elektroinstalaci v kuchyni? Čtěte níže!

Zdroj: ABB, s. r. o.

Ozvučení (vaření s hudbou)

DAB+ rádio s bluetooth s vestavným reproduktorem v designu vypínačů zásuvek je praktické a příjemné. Můžete přehrávat také hudbu z mobilu, nebo připojit externí reproduktor.

Zdroj: ABB, s. r. o.

Zásuvka s USB nabíjením

Abyste mohli mít v jedné zásuvce zapojený kuchyňský robot i nabíječku na mobil, pořiďte si zásuvku 3v1. Ta hravě obslouží spotřebič a dvě mobilní zařízení. Víte, že vícenásobné rámečky umožní instalovat až 5 zásuvek vedle sebe?

Zdroj: ABB, s. r. o.

Osvětlení pracovní plochy

Dobré osvětlení pracovní plochy je prostě základ. Osvětlení si můžete rozdělit do několika skupin a osvětlovat jím buď jen část pracovní plochy nebo celou. Výhodou také je, že ji budete moci rozsvítit a zhasnout odkudkoliv. Díky vypínačům s LED podsvícením navíc uvidíte i ve tmě.

Zdroj: ABB, s. r. o.

Snímač teploty

S ním budete mít jistotu, že i kdyby kdokoliv zapomněl vypnout sporák, nebo došlo k poruše spotřebiče a ten by začal hořet, budete o tom včas vědět. Busch-Wärmealarm® spolehlivě detekuje a signalizuje vysokou teplotu (hoření) i tam, kde se vyskytuje kouř a pára.

 

Tipy a triky

Promyslete si dopředu, kde budou pevné uchycené a kde přenosné spotřebiče. Vše si předem nakreslete a poté se domluvte s projektantem a elektrikářem na umístění jedno i vícenásobných rámečků se zásuvkami a vypínači.

 

Největší výběr vypínačů a zásuvek + vše o domovních elektroinstalacích ZDE:
nizke-napeti.cz.abb.com

 

Obrazové podklady: ABB s.r.o, designová řada Busch-axcent®

 

logo MessengerPoslat Messengerem