Připravili jsme pro vás seriál s praktickými tipy na vylepšení projektu elektroinstalace pro řešení novostavby nebo rekonstrukce. V každém z následujících čísel magazínu Můj dům budeme věnovat pozornost jiné části domu.

Bezdrátové ovládače žaluzií na osvětlení
Umožňují realizaci elektricky ovládaných žaluzií v novostavbách i rekonstrukcích bez sekání! Ovládač – bezdrátový „vypínač“ – nalepíte, kam chcete, a zároveň můžete používat i ruční dálkové ovládače a spouštět žaluzie nebo světlo z pohovky, jídelny či zahrady.

Termostat
Prostorový, podlahový nebo kombinovaný. Termostat v designu vypínačů a zásuvek můžete využít pro topení i chlazení. Má adaptivní regulaci (zabraňuje kolísání teploty) a možnost propojení například s okenním kontaktem: otevřené okno = netopím.

Videotelefon + 100 vypínačů v jednom
Proč chodit k brance, když na videotelefonu uvidíte, kdo zvoní, a otevřete na dálku? Dotykový panel ABB-Welcome Touch IP je nejen videotelefonem, ale i multifunkčním ovladačem pro chytrou domácnost ABB free@home®, který zvládne z jednoho místa světla, žaluzie, stmívání, topení i klimatizaci atp. ve všech místnostech! S možností připojení Wi-Fi a IP kamer a ovládání i mobilem.

Zdroj: ABB s.r.o.

Centrum domu, kde se setkává celá rodina a její přátelé. Místo, které vás reprezentuje a kde odpočíváte. Jak rozehrát v obývacím pokoji světlené scény nebo jak centrálně na žaluzie, se dozvíte níže.

Časové ovládání žaluzií
Komfortní Busch-Timer®. Můžete s ním časově a automaticky ovládat žaluzie i stmívač, a vytvářet tak světelné scény podle slunce, soumraku nebo tmy. V nastavený čas dojde automaticky ke spuštění žaluzií a světel.

Osvětlení a světelné scény
Stmívač je ideálním řešením ovládání osvětlení pro různé příležitosti – hodně světla pro setkání s přáteli, nebo méně pro sledování televize. Vždy správná světelná atmosféra a intenzita. Ovládání kolečkem, dotykem nebo dálkovým ovládačem. Vyberte si.

Časové ovládání žaluzií Zdroj: ABB s.r.o.

Zásuvky na vše a pro všechny
S vícenásobnými rámečky osazenými správnými zásuvkami budete mít televizi, satelit, hi-fi a další elektroniku připojené k napájení, ale i k internetu na jednom místě esteticky a bezpečně. Silové zásuvky 230 V s ochranou před přepětím, TV+R+SAT, HDMI a USB, komunikační, datová nebo reproduk- torová zásuvka? Vyberte si dle potřeby a mějte kabely, signál a data pod kontrolou.

Ochrana před přepětím
Elektronické přístroje jsou citlivé na přepětí v elektrické síti, které vzniká při bouřce, anebo na rázy v elektrické síti. Pro spolehlivou ochranu elektroniky vám doporučujeme instalaci zásuvek s ochranou před přepětím namísto klasických zásuvek. Zásuvky s přepěťovou ochranou je třeba instalovat spolu s dalšími prvky dle platné legislativy.  

Zásuvky na vše a pro všechny Zdroj: ABB s.r.o.

Tipy a triky
RF bezdrátové ovládání žaluzií vám umožní jejich ovládání samostatně i po celých skupinách.

 

Největší výběr vypínačů a zásuvek
+ vše o domovních elektroinstalacích ZDE: nizke-napeti.cz.abb.com

logo MessengerPoslat Messengerem