Připravili jsme pro vás seriál s praktickými tipy na vylepšení projektu elektroinstalace pro řešení novostavby nebo rekonstrukce. V každém z následujících čísel magazínu Můj dům budeme věnovat pozornost jiné části domu. A začneme vstupním prostorem.

Audiotelefon

Trendy jsou tzv. „hands-free“ provedení bez sluchátka, ale i sluchátko má své kouzlo. Každý dobrý domovní telefon by měl umět něco navíc:

  • otevřít branku/dveře/garáž
  • rozsvítit světlo
  • mít interkom pro vnitřní volání

 

Videotelefon

Vidět ke dveřím či brance = vyšší bezpečnost. Perfektní funkcí moderního videotelefonu je, že vyfotí každého zvonícího. Víte tak o každé (i nezvané) návštěvě, i když nejste doma. Dotykový displej videotelefonu ABB-Welcome Midi výrazně zvyšuje komfort a provedení s Wi-Fi propojí snadno videotelefon s vaším mobilem. 

 

Domovní zvonek - tablo

Je nejen vaší vizitkou a většinou prvním kontaktem s návštěvou, ale také významným bezpečnostním prvkem. Audio, nebo video provedení? Verze s kamerou vám výrazně zvýší komfort a bezpečnost, protože vždy budete vědět o každém, kdo zvonil u vašich dveří, i když nejste doma. Zvonky vyrobené z ušlechtilé oceli anebo hliníku mají výrazně vyšší životnost.

Domovní strážce

Bezpečně detekuje pohyb osob. Osvětlí přístupovou cestu nebo vchod a odradí nezvané hosty například rozsvícením zahrady. Některé typy Busch-Wächterů vidí i za roh.

 

Více o domovních zvoncích ABB-Welcome Midi ZDE.

 

 

logo MessengerPoslat Messengerem