Prostředí koupelny je specifické. Není zde sice tolik zásuvek a vypínačů jako v jiných místnostech domu, ale protože je v koupelně vlhko a mokro, je potřeba věnovat elektroinstalaci větší pozornost, a zajistit tak v koupelně potřebnou bezpečnost.

Vypínače a zásuvky s označením IP 44 jsou vyvinuty pro použití v místech se zvýšenou vlhkostí, jako jsou například koupelny. Tento typ zajišťuje vyšší bezpečnost (IP 44 = ochrana proti stříkající vodě z jakéhokoliv libovolného směru). A jak je poznáte? Solidní výrobci tyto zásuvky přímo označují potiskem nebo výliskem.

Zdroj: ABB, s. r. o

Speciální světelná atmosféra s bezdrátovými spínači
Nalepte si bezdrátový spínač ABB Friends of HUE, kam chcete, a v kombinaci s Philips HUE žárovkami si můžete vytvářet barevné světelné scény a měnit intenzitu osvětlení. Nejen pouhým dotykem, ale i pomocí mobilního telefonu.

Zdroj: ABB, s. r. o

Designové provedení termostatu
Teplá podlaha v koupelně je ideálním předpokladem pro opravdovou relaxaci. Univerzální termostat se spínacími hodinami v designu vypínačů a zásuvek spolehlivě sepne podlahové vytápění anebo elektrický topný žebřík a ještě skvěle vypadá.

Zdroj: ABB, s. r. o

Hudba v relaxační zóně
Designové DAB+ rádio s Bluetooth a s vestavným reproduktorem je praktické a příjemné. Umožní vám přehrávat také hudbu z mobilu nebo připojit externí reproduktor. Koupelně hudba doslova sluší, ideálně v kombinaci s osvětlením Friends of HUE.

Zdroj: ABB, s. r. o

Tipy a triky
Využijte možnosti kombinace různých, přístrojů do vícenásobných rámečků (až 5násobných vodorovně i svisle). V koupelně například vypínač + zásuvka + rádio s Bluetooth.

 

Největší výběr vypínačů a zásuvek + vše o domovních elektroinstalacích ZDE:
nizke-napeti.cz.abb.com

 

Obrazové podklady: ABB, s. r. o, designová řada Levit®, bílá / kouřová černá

 

 

logo MessengerPoslat Messengerem