Jak docílit trendy vzhledu na stěnách nebo ekologičtějšího řešení výmalby? Odbornice z Hornbachu vás provede novinkami na trhu.

Někdy na velkou změnu stačí drobný trik. Správně zvolené barvy dovedou opravdové zázraky a umí zcela proměnit vzhled. Jemné oživení, ale i kompletní změna stylu či celkového vzezření místnosti jsou tak mnohem dostupnější.

Kovové odlesky nebo mramor

Pokud máte v plánu osvěžit vzhled vnitřních prostor, dejte šanci stylovému rozzáření zdí. „Interiérová barva StyleColor Metallic Storm, která se vyrábí ve variantách stříbro a antracit, vykouzlí na stěnách vašeho příbytku elegantní jemně strukturovaný třpytivý efekt. Místnost tak získá nádech luxusu a futuristické elegance,“ tvrdí Monika Linghartová z oddělení barev a laků v Hornbachu. Tyto barvy dovedou upoutat pozornost a jsou vhodné i jako samostatná dekorace, či solitérní pruh, který opticky rozdělí geometrii interiéru.

Pohledy přitáhne i nadčasově vyhlížející světle mramorová interiérová omítka StyleColor Mramor. Prostor opticky zvětší a vnese do něj přitažlivost klasiky. Lze ji aplikovat válečkem, špachtlí nebo štětcem – podle toho, jakého výsledného vzhledu chcete dosáhnout.

Metalická barva Zdroj: Hornbach

Jak na to

Podklad pod malbu musí být čistý, suchý a soudržný, odlupující se starou barvu odstraňte. Jako základní nátěr použijte malířskou barvu v bílém odstínu. „Interiérovou barvu před použitím i během aplikace důkladně promíchejte, aby v ní barevné pigmenty zůstaly dokonale rozptýleny. Nanášejte rovnoměrně a v přiměřeném množství pomocí plochého štětce ve svislém, vodorovném nebo úhlopříčném směru a dodržujte zvolený směr roztírání. V případě, že spotřeba barvy na jednu souvislou plochu přesáhne obsah jednoho balení, obsah všech potřebných balení vzájemně smíchejte,“ radí specialistka.

Mramorová omítka Zdroj: Hornbach

Zdravější domácnost

Příznivci zdravého životního stylu při výmalbě vyžadují vysoké standardy kvality produktů i jejich ohleduplnost ke zdraví. Pokud chcete při stavbě a výmalbě interiéru omezit výskyt škodlivých látek, sáhněte po speciálních výrobcích. „Abyste tyto produkty z nabídky v Hornbachu snadněji poznali, jsou opatřeny razítkem „Modrý anděl“. Toto logo garantuje, že jím označené zboží splňuje přísné požadavky na ochranu lidského zdraví a životního prostředí. Pro výmalbu vnitřních stěn je proto ideální zvolit barvu s tímto označením,“ vybízí Monika Linghartová. Na výběr jsou nejen základní barvy na zdi a dřevo, ale i různé lazury, laky, barvy ve spreji či akrylátové laky na radiátory.

 

Zdroj: Hornbach

Eko a bio barvy

Znáte ekologické a bio barvy? Jde o netoxické alternativy obsahující velmi nízké nebo žádné procento prchavých organických sloučenin (VOC), díky čemu zlepšují kvalitu ovzduší v interiéru. Vyrábějí se z ekologicky šetrných nebo organických materiálů, jako citrusy, laky, balzámy, mléčné proteiny či draselné vodní sklo. Používají se stejné jako tradiční interiérové barvy. Jsou ale bez zápachu a s dezinfekčním účinkem. Lidé s dýchacími obtížemi nebo alergiemi ocení zejména barvy z bio surovin. Ekologické a bio barvou jsou také šetrné k životnímu prostředí, čím se minimalizuje jejich uhlíková stopa.

 

Více informací najdete na: www.hornbach.cz

logo MessengerPoslat Messengerem