Máte doma tepelné čerpadlo nebo zvažujete jeho koupi a zároveň uvažujete o pořízení klimatizace? Problém vyřešen. Tepelná čerpadla totiž umějí dům nejen vytopit, ale také ochladit.

Jak to funguje? Princip je jednoduchý.

Tepelné čerpadlo běžně využívá teplo (energii), které se nachází v jeho okolí (ze vzduchu, vody nebo půdy), na ohřátí vody, která následně proudí do otopného systému domu, a tím ho vyhřívá. Umí však i opačný proces – tzv. reverzní chlazení. Čerpadlo teplo z domu naopak odebírá a vypouští ven. Tím vnitřní prostor přirozeně a účinně ochlazuje.

Z nabídky společnosti STIEBEL ELTRON je k těmto účelům vhodný například model HPG-I 06 DCS Premium. Díky tomu v horkých dnech ušetříte nejen finanční prostředky, ale i své zdraví. Kvůli tomu, že tepelné čerpadlo distribuuje chlad pomocí podlahového, stropního nebo radiátorového systému, vyhovuje také lidem, kteří se klimatizovaným prostorům ve vedrech raději vyhýbají. S přirozeností chlazení tepelným čerpadlem totiž možnost nachlazení, zatuhnutí páteře či projevů revmatu nehrozí.

Další nespornou výhodou jsou rovněž dlouhodobé energetické úspory, které se, obzvlášť v aktuální turbulentní situaci na trhu, vyplácí. Tepelná čerpadla jsou navíc úspornější dlouhodobě, protože až ze 70 % využívají obnovitelné zdroje.

logo MessengerPoslat Messengerem