Podlaha vždy patřila a patří mezi ty nejdůležitější, a především nejpoužívanější části každého prostoru. Je tedy hodně důležité si na ní dát záležet a nepodcenit jednotlivé kroky výběru, abychom za pár let užívání nemuseli řešit její opravu či nedej bože výměnu.

Podlahu můžeme mít z parket, z laminátu, vinylu, korku, dlažby, koberce atd., variant je opravdu velmi mnoho. Můžeme mezi sebou jednotlivé materiály i kombinovat anebo můžeme vsadit na jistotu a zvolit stěrku, která bývá tou nejvhodnější alternativou.

Firma Němec nabízí od roku 2009 stěrku Betonepox, kterou aplikovala na více jak 100.000 m2 ploch a má tedy mimořádné zkušenosti s její odolností po téměř 15ti letech v provozu. Což lze vidět v mnoha interiérech, například v showroomu firmy v Praze Krči.

 

Základ stěrky Betonepox tvoří dvousložkový epoxid, tedy odolná a zcela nesavá hmota. Na výběr je nekonečné množství odstínů, několik druhů hrubosti či dekorů, které nesou názvy Betonepox Classic, Betonepox Soft a Betonepox UltraSoft.

Jelikož má stěrka necelé dva milimetry, je velice důležité nepodcenit žádný detail v rámci příprav podkladů. Nejedná se o žádné složité speciality, na podlaze je potřeba mít beton, cementový potěr či Anhydrit s vyšší pevností v tlaku (minimálně 25MPa), vše ve správné rovinatosti a bez prasklin, řádně dilatované jednotlivé tepelné okruhy, pokud tedy v podlaze teplovodní topení je. Pokud se jako topení používá elektrická topná rohož, je nutné podlahu zpevnit podlahovou pevnostní sítí zalitou do epoxidu v celkové tloušťce 3-4 mm, která eliminuje vznik prasklin způsobených vlivem rapidního nárůstu teplot při spouštění elektrického podlahového topení.

Stěrka Betonepox je zpravidla aplikována celoplošně a dilatace se prořezávají až následně v místech jejich výskytu v podkladní vrstvě. Mezery se poté vyplní polyuretanovým tmelem dobarveným do odstínu stěrky, takže nám vznikne krásný a čistý detail, který nijak nenarušuje celoplošnou návaznost kresby podlahy, jako tomu bývá v případě použití dilatačních lišt. Samozřejmě se opět dostáváme k důležitosti přípravy podkladních vrstev, kdy si křivé dilatace musíme vyspravit před aplikací finální stěrky.

Veškeré tyto úpravy podkladů si je společnost Němec schopna připravit sama, případně vždy jede technik na místo realizace a domluví se s danou realizační firmou na všech potřebných krocích, aby byl celkový průběh zcela bezproblémový a jednotlivé vrstvy, včetně té finální v podobě stěrky, klientům sloužily dlouhá léta.

Nespornou výhodou stěrek je také jejich flexibilita v rámci plochy, na kterou je aplikujete. Problémem nejsou zaoblené rohy či nepravidelné tvary místností. Můžeme je aplikovat i na schodišťové stupně, dveře či na parapety. Netvoří se zbytečné odřezky, nepěkné nápoje a klient platí vždy jen za skutečně provedenou plochu. K tomu je samozřejmě snadnější se i výškově přizpůsobovat ostatním podlahovým krytinám.

Společnost Němec materiál neprodává, čímž si udržuje dohled nad tou nejvyšší kvalitou provedení. Veškeré své zakázky spravuje od začátku realizace do jejího konce a tím klientům odpadá starost se sháněním další realizační firmy. K tomu nemůžeme nezmínit důležitý fakt, že každá nová podlaha je vždy originálem, který nikdy nikdo nikde znovu nezopakujete.

Pokud byste se chtěli dozvědět více, přijďte za námi do jednoho ze showroomů společnosti NĚMEC (V Štíhlách 2031/12, Praha 4 - Krč či Kaštanová 125a, Brno) na výbornou kávu doplněnou o inspirativní prohlídku. Věříme, že nebudete zklamáni.

logo MessengerPoslat Messengerem