Kvalitu života velmi ovlivňuje hladina hluku. Proto majitelům bytů v novostavbách, kteří zpravidla do bydlení investují nemalé prostředky, záleží na tom, aby jejich domov byl místem, kam nebudou pronikat nevítané zvuky z ulice, chodby či od sousedů. To do značné míry záleží na materiálech, které projektant vybere pro konstrukci budovy. Ne náhodou tak stále častěji vidíme na stavbách mezibytové stěny, příčky, chodby, obezdívky technických šachet, výtahů a dalších technologií z tvarovek Liapor. Jejich výrobce, společnost Lias Vintířov, se totiž akustickými parametry svých výrobků dlouhodobě zabývá. 

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Správný materiál i správný postup

Liapor M 240 RW (Zdroj: Liapor) Tvarovky Liapor pro mezibytové stěny M200 mají index zvukové neprůzvučnosti až 56 decibelů, což je o 3 decibely více, než požadují platné normy. Nejnovější tvarovky M240 RW a M240 PLUS dosahují ještě lepších hodnot. Díky zvýšené objemové hmotnosti je jejich index zvukové neprůzvučnosti 57 decibelů, respektive 58 decibelů. Aby byl akustický komfort co nejlepší, záleží také na tom, zda jsou tvarovky správně maltovány. Právě vzduchem mezi tvarovkami má snahu se zvuk šířit. Proto Lias doporučuje svislé spárování.

Kvalitu života velmi ovlivňuje hladina hluku. Proto majitelům bytů v novostavbách, kteří zpravidla do bydlení investují nemalé prostředky, záleží na tom, aby jejich domov byl místem, kam nebudou pronikat nevítané zvuky z ulice, chodby či od sousedů. To do značné míry záleží na materiálech, které projektant vybere pro konstrukci budovy. Ne náhodou tak stále častěji vidíme na stavbách mezibytové stěny, příčky, chodby, obezdívky technických šachet, výtahů a dalších technologií z tvarovek Liapor. Jejich výrobce, společnost Lias Vintířov, se totiž akustickými parametry svých výrobků dlouhodobě zabývá. (Zdroj: Liapor)

Broušené tvarovky Liapor

Další oblíbenou položkou v sortimentu zdiva Liapor jsou kalibrované tvarovky KM s  rovinnou přesností 1 mm. Tato technologie pomáhá výrazně šetřit pojivový materiál. To vítají především soukromí stavebníci rodinných domů.

Broušené tvarovky vyžadují pro maltovací pole 5x méně pojiva než u standardního materiálu. Další tvarovky se už jen lepí jako „skládačka“ a maltuje se pouze vztyčná spára. Pokud někdo staví svépomocí, nepotřebuje ani míchačku. Potřebné množství malty si snadno namíchá v kbelíku vrtačkou.

Nosné zdivo, překlady (Zdroj: Liapor)

Pohledové zdivo

Pro technické prostory, ale i některé veřejné prostory staveb jsou velmi populární pohledové tvarovky Liapor. Nemusí se totiž omítat a hodí se jak pro nosné, tak  i nenosné příčky v chodbách, suterénech, sklepech nebo koridorech. Jsou odolné vůči ohni i mrazu, mají dlouhou životnost, vysokou pevnost, nízkou objemovou hmotnost a jejich zvuková izolace je velmi dobrá. Tvarovka Liapor R195 má zvukovou neprůzvučnost 50 decibelů.

Podívejte se na celý sortiment zdiva Liapor a jeho výhody na Liapor.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem