Poohlížíte se po nových plastových oknech a ztrácíte se v nepřeberném množství parametrů a vlastností? Pokud je pro vás jejich výběr španělskou vesnicí, seznamte se s hlavními kritérii výběru a současně vyhledejte spolehlivého prodejce, který vám poradí. Přinášíme vám několik tipů a rad, na co se při výběru vhodných plastových oken zaměřit.

(Komerční prezentace)

Jak na to, aby plastové okno skvěle izolovalo

Plast se stal jedním z nejoblíbenějších materiálů pro výrobu oken. Má vynikající vlastnosti – snadno se udržuje, je odolný, vyniká nízkou tepelnou vodivostí a odolává vlhkosti i vodě. Se stále přísnějšími nároky na snižování energetické náročnosti budov roste důraz na tepelněizolační vlastnosti plastových oken.

Výrobci přichází s novými technologiemi, které zlepšují izolační schopnost oken. Současně se snaží zákazníky nalákat na vynikající parametry – velký počet komor nebo třeba zasklení. Při výběru vhodných plastových oken vždy nahlížejte na výrobek jako na celek. I když má počet komor velký vliv na tepelněizolační vlastnosti, neméně důležitá je například stavební hloubka nebo počet těsnění okenního rámu.

Pokud chcete srovnávat izolační schopnosti jednotlivých výrobků, zaměřte se na hodnotu součinitele prostupu tepla celým oknem Uw. Čím nižší hodnota, tím více tepla okno udrží. Pozor, někteří výrobci záměrně udávají hodnotu prostupu tepla zasklením Ug, která je na první pohled lákavější, ale o vlastnostech celého okna vám nic neřekne.

Nové technologie zdokonalují izolační schopnost oken. Jednu z hlavních rolí hraje typ a konstrukce zasklení. (Zdroj: Internorm)

Jaké zasklení zvolit

Bez skleněných výplní by vám okna asi moc dobře neposloužila. Proto se při výběru plastových oken zaměřte na typ a konstrukci zasklení, které zásadním způsobem ovlivňuje kvalitu celého okna. Na začátku budete samozřejmě stát před rozhodnutím, jestli dát přednost dvojsklům, nebo izolačním trojsklům. Je třeba zdůraznit, že izolační trojskla udrží v interiéru podstatně více tepla a současně omezí rosení oken. Z hlediska tepelné izolace se investice do trojskel vyplatí.

Kromě počtu skel je důležitá i samotná konstrukce. Problém je v tom, že řada výrobců propojuje okenní tabule s rámem jen v několika bodech. Významným evropský výrobce plastových oken Internorm však při výrobě využívá inovativní I-tec zasklení, které vyniká celoobvodovou fixací. Takové řešení přináší perfektní stabilitu, optimální zvukovou i tepelnou izolaci a zvýšenou ochranu před vloupáním.

Výrobce Internorm používá inovativní I-tec zasklení s celoobvodovou fixací, která zaručuje např. perfektní stabilitu či optimální zvukovou i tepelnou izolaci. (Zdroj: Internorm)

Moderní plastová okna využívají řadu pokročilých technologií

Zmiňovaný výrobce oken Internorm je jasným důkazem toho, jak velký kus cesty ušli výrobci za posledních několik let. Plastová okna už dávno nejsou jen ekonomickým řešením, ale přináší ty nejlepší vlastnosti, které od kvalitních oken očekáváme. Plastová okna Internorm vznikají ve vlastním výzkumném a vývojovém oddělení, které neustále vytváří nové produkty a technologie přinášející vyšší komfort a bezpečí.

Systém I-tec větrání od Internormu je zabudovaný přímo v okně. Interiéry tak vyvětráte podle potřeby a bez větších energetických ztrát. (Zdroj: Internorm)

I-tec systém závorování nebo větrání

Při výběru plastových oken se kromě izolačních vlastností zaměřte i na drobné konstrukční prvky, které zvyšují komfort při používání. Příkladem je systém I-tec větrání od Internormu, který je zabudovaný přímo v okně. Interiéry tak vyvětráte podle potřeby a bez větších energetických ztrát. Protože je systém ventilace integrovaný v okenním rámu, můžete jej bez problému využít i při výměně starých oken za nová.

Plastová okna musí zajistit i ochranu před vniknutím cizích osob. Proto zvolte modely s ochrannými prvky, které proniknutí do vašeho domu nebo bytu ztíží. Například u zmiňovaných oken Internorm najdete systém I-tec závorování, který znemožňuje vypáčení okna. V okně jsou totiž integrované kovové klapky, které se při závorování vysunou na všech stranách do vnitřního prostoru rámu, a tak zvýší stabilitu konstrukce.

Chcete mít jistotu, že vaše nová plastová okna budou vynikat jak tepelněizolačními vlastnostmi, tak funkčností, vzhledem a maximální životností? Vsaďte na okna od renomovaného výrobce, na která je spolehnutí. Plastová okna Internorm patří k tomu nejlepšímu, co na českém trhu najdete. Obraťte se na prodejce oken ve vašem okolí, který vám všechny přednosti a parametry jednotlivých modelů rád představí.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem