Manželé Cindrovi už více než 10 let bydlí ve svém vysněném domě. Vsadili na dobře zvolenou lokalitu a zkušenou firmu, která byla zárukou kvalitního provedení. Čas ukázal, že udělali dobře.

Když se manželé rozhodli stavět, vybrali si krásnou lokalitu a zkušenou stavební firmu. Také oni řešili otázky typu: „Kolik je možné investovat do nového domu? Jak velký dům postavit? Zděný dům, nebo dřevostavba?“ A mnoho dalších. A jaký byl celý jejich příběh?

Původně bydleli v bytě, a proto se jim i malý domek zdál pro jejich potřeby dostatečně velký. Po životě ve stísněných stěnách bytu by ocenili jakýkoliv větší obytný prostor pro zkvalitnění svého života. Zvolili osvědčenou cestu katalogového domu a vybrali si dům blanka 17 od společnosti ekonomické stavby se zastavěnou plochou necelých 85 metrů čtverečních a obytným podkrovím. Projekt si nechali upravit podle svých potřeb. Při navrhování ocenili zkušené rady projektanta, který je vždy nasměroval správným směrem s ohledem na praktické řešení. Společně Tak vytvořili návrh, který splňoval nejen jejich představy, ale také finanční možnosti.

V průběhu výstavby také využili možnost po předchozí dohodě s manažerem stavby pozměnit několik detailů ohledně praktického využití domu.

Interiér si stavebníci zařizovali sami. Kuchyňskou linku doplnili praktickým dvouúrovňovým barovým pultem, který je pohodlný i pro děti.

Život prověřil hodnoty
S odstupem času by si dům navrhli ještě o trochu větší. Jelikož se rodina časem rozrostla, vzrostly také požadavky na obytný prostor. Co ale na svém domě oceňují nejvíce? „Člověk je zde svým pánem, a to přináší svobodu,“ shodují se manželé.

Milují možnost kdykoliv vyjít na zahradu, ať už relaxovat, nebo k jiným aktivitám. To, že si zde mohou bezpečně hrát jejich děti, mají za neskutečnou výhodu. Tou další je například i parkování ve dvoře, kde mají svůj majetek plně pod kontrolou.

Dům splnil jejich očekávání nejen po užitkové stránce, ale také z hlediska funkčnosti. Za celých deset let od nastěhování nemuseli řešit žádné větší problémy. Vše funguje, tak jak má, a kvalita stavby se
s přibývajícími lety jen potvrzuje. přiznávají, že dům s sebou nese i více starostí než byt, ale příjemný život v rodinném domě jim to mnohokrát vynahradí. Měli štěstí také na dobré sousedy, se kterými tvoří přátelskou partu a občas se rádi vzájemně navštíví nebo si podají pomocnou ruku.

A jak vyřešili financování domu? podobně jako většina klientů ekonomických staveb, také manželé Cindrovi to vymysleli tak, aby je jejich finanční splátky nezatížily natolik, že by jim to bralo klid a pohodlí každodenního života.

Do interiéru majitelé zvolili osvědčenou a nadčasovou kombinaci bílé, černé, šedé a dřevodekoru. V obývacím pokoji nesměl chybět krb – symbol rodinného života

Dům Blanka 17

Dispozice: 5 + kk
Rozměry: 8 × 10,6 m
Zastavěná plocha: 84,8 m2
Užitná plocha: 136,7 m2
Cena v programu Zlaté ručičky: 3 700 000 Kč
Měsíční splátka v programu Zlaté ručičky: 18 820 Kč
Cena luxusní provedení: 5 450 000 Kč
Měsíční splátka luxusní provedení: 27 721 Kč

Více informací o domě najdete ZDE.

FOTO A TEXT: EKONOMICKÉ STAVBY

logo MessengerPoslat Messengerem