Životním snem manželů Holečkových bylo mít svůj rodinný dům se zahradou a jezírkem. Pan Holeček pracoval jako tesař a pokrývač a podílel se na stavbě celé řady domů. Konečně měl možnost přiložit ruku ke stavbě domu vlastního.

Postavit si dům a mít u něj krásnou zahradu s jezírkem bylo společným snem obou manželů. Měli jasno i o umístění stavby – jako lokalitu si zvolili rodnou vesnici, ve které našli klid, soukromí a skvělé sousedy v podobě přátel z dětství.

Jelikož pan Holeček měl zkušenosti z oboru stavebnictví, rozhodl se oslovit stavební firmu, aby jim dům pomohla postavit. Oba manželé jsou velmi pracovně vytíženi, a kdyby měli celý dům stavět svépomocí, trvalo by jim to mnohem déle. Rozhodli se proto hrubou stavbu nechat na odbornících a zbytek dokončit vlastníma rukama. Těšilo je, že na dokončení domu se mohou sami podílet. „Pracovat na vlastním domě po práci pro jiné klienty pro mne bylo velmi příjemným odreagováním,“ říká majitel domu.

Hladký začátek i průběh stavby

Při hledání vhodného domu jim učaroval projekt Kristýna 8 z katalogu společnosti Ekonomické stavby. Byl přesně takový, jaký si pro společný život vysnili. Bungalov s dispozicí 4 + 1.

Na schůzku se zástupci Ekonomických staveb šli tedy už s jasnou představou. Z nabízených možností financování si pro začátek zvolili program Nulová hotovost. Stavbu pak financovali zčásti hypotékou a zčásti vlastními zdroji.

Nechat starosti spojené s přípravou stavby na stavební firmu jim v mnohém usnadnilo život. Pomohli jim s vyřízením stavebního povolení a veškerou administrativou. Pronajali si byt pár metrů od stavby. Během prací se věnovali úpravám zahrady a těšili se z toho, jak jejich stavba roste před očima. V březnu poprvé kopli do země a zhruba v červenci měli dokončenou hrubou stavbu. Stěhovali se v půlce prosince, před Vánocemi.

Rodinný dům se zahradou

Co se jim osvědčilo

Na svém domě si nejvíc užívají terasu. V létě na ní tráví téměř veškerý volný čas. Za správné rozhodnutí pokládají i samostatnou koupelnu v ložnici. Výhodou vlastního bydlení je pro manžele Holečkovy nezávislost. Už jim žádní sousedé nedupou nad hlavami, s nikým se nemusí dělit o společné prostory a mohou mít pejska, který radostně pobíhá na zahradě. Relaxují u svého jezírka, večer si občas udělají oheň a sedí na terase. Plánují ještě postavit dílničku a vybudovat bazén. Nikam však nespěchají, to nejdůležitější si už dokázali pořídit a užívají si toho.

 

KONTAKT:

Ekonomické stavby

Chotíkov 479, 330 17 Chotíkov

Tel.: 377 825 782

Mobil: +420 602 435 452, +420 777 743 411

e -mail: info@ekonomicke stavby.cz

www.ekonomicke-stavby.cz

 

logo MessengerPoslat Messengerem