Manželé Schiefertovi žili dlouhá léta ve velkém městě. Zatoužili však vlastnit rodinný dům v klidnější lokalitě, někde na venkově. Rozhodli se odejít z rušného místa a splnit si sen. Dnes žijí obklopeni přírodou a stále mají vše potřebné na dosah ruky. Jak se jim podařilo zrealizovat svůj sen?

Pro starší pár, žijící dlouhá léta v nájemném bytě ve velkém městě, byl přechod do vlastního domu na samotě velkým krokem a zásadním životním rozhodnutím. Myšlenka postavit si vlastní dům vznikla v den, kdy byli pozváni na návštěvu ke svým přátelům žijícím ve vlastním rodinném domě. Soukromí, klid, otevřené prostory, zahrada a množství dalších výhod, které dům nabízí, je nadchlo. Začali se tedy zajímat, co všechno stavba obnáší a jaké kroky by museli udělat, kdyby se rozhodli zrealizovat něco podobného. Přátelé jim vyprávěli svůj příběh a ten je inspiroval. Nejprve byli rozhodnuti postavit si dům svépomocí. Když však zjistili, jak časově náročné by to bylo, rozhodli se oslovit firmu s bohatými zkušenostmi v této oblasti. Při komunikaci s mnoha stavebními firmami je zaujala nabídka společnosti Ekonomické stavby (ES). Vybrali si katalogový dům, který nejvíce vyhovoval jejich představám. Tohoto rozhodnutí nelitují. Při stavbě svépomocí by dnes měli sotva vybudované základy, ale s ES bylo vše mnohem rychlejší a jednodušší.

Od katalogu k realizaci

Jaké byly jejich první kroky k vysněnému domu? Vyhledali si na internetu kontakt na ES. Prohlédli si nabídku katalogových domů a na osobní setkání přišli dobře připravení. Chtěli velký dům s terasou a s přístupem do zahrady. Projekt domu Kristýna z nabídky ES si upravili přesně podle svých představ. Přestože Ekonomické stavby umožňují některé práce udělat svépomocí, rozhodli se pro stavbu „na klíč“. Financování pokryli z větší části naspořenou hotovostí a na přibližně 40 % nákladů si vzali menší hypotéku. Samotná stavba probíhala bez problémů. Po dokončení základové desky následovala zimní přestávka a další rok se všechno dokončilo.

Zahrada jako koníček

Teď už si manželé užívají nový domov a nic by neměnili. Bydlení v přírodě jim přináší klid, soukromí a pohodu, po kterých vždy toužili. Podle šťastných majitelů nového domu je stále mnoho práce s dokončováním a úpravami zahrady, ale tato práce pro ně představuje určité naplnění a radost.

 

KONTAKT

Ekonomické stavby

Chotíkov 479, 330 17 Chotíkov

Tel.: 377 825 782

Mobil: +420 602 435 452,

+420 777 743 411

e -mail: info@ekonomicke stavby.cz

www.ekonomicke-stavby.cz

logo MessengerPoslat Messengerem