Většina lidí touží mít doma velká okna, aniž si je vědoma, jak moc ovlivňují naši psychiku. Důvodem jejich touhy je především moderní vzhled. Velká okna jsou technicky vzato především zdrojem většího množství přirozeného světla, které na nás působí ve všech směrech pozitivně. Zlepšuje například soustředění, spánek a šetří i naši peněženku. Aby bylo možné vyrobit okenní prvky určitého rozměru, je třeba mít k dispozici takový materiál, který bude za všech okolností stabilní, tedy nebude se například kroutit, bude pevný a současně nebude příliš těžký. A navíc bude cenově přijatelný. V tom případě mluvme o kompozitním materiálu RAU-FIPRO X, který kombinuje klasické PVC se skelnými vlákny.

Zdroj: REHAU

Design a velké rozměry na prvním místě

Na přední místo seznamu nejdůležitějších požadavků na okenní systémy se tlačí design. V moderní architektuře jej formuje již zmíněná velikost, ale také tvar, rozměry a barva oken. Výsledkem hledání je nový „král designu“ mezi plastovými okny: okenní profily ARTEVO. Díky unikátním vlastnostem kompozitního materiálu a také nové konstrukci profilu je možné vyrábět okna do určitých rozměrů bez nutnosti armování, což sebou nese řadu výhod. Nižší hmotnost, menší energetické ztráty a také příležitost využít prázdné komory v profilu. Například pro instalaci speciální folie s pokovenou vrstvou (NOVINKA), která v principu nahrazuje termomodul, ale funguje jako zrcadlo, to znamená, že odrazí tepelné záření oběma směry, čímž zachová tepelnou neutralitu profilu. Rozměrové možnosti nových profilů jsou ale daleko větší, ale nutno podotknout, že současně záleží i na hmotnosti zasklení. Při maximálním rozměru křídla 1700 x 2700 mm je třeba statické armování a lepené sklo. U balkonových dveří při stejných podmínkách je tato velikost 1800 x 2970 mm.

Zdroj: REHAU

Elegance se spoustou barevných kombinací

Okenní systém ARTEVO je symbolem nové elegance. Profily jsou štíhlé (stavební hloubka pouze 80 mm) a tvar formují ostré hrany a malé rádiusy. Velkým přínosem je varianta, u které křídlo plošně lícuje s rámem, takže okno působí dokonale kompaktním a subtilním dojmem. U této varianty může být tl. zasklení až 72 mm (u standardní verze max 56 mm). To je přímo hozená rukavice hliníkovým profilům. Jenže ARTEVO pořídíte za jiné peníze než hliník a navíc využijete všechny výhody plastu. Například snadnou údržbu, hlukový útlum a dlouhou živostnost. Ale co dělá ARTEVO ještě zajímavější, je více než 400 barevných možností včetně probarvených profilů a hliníkového dekoru. Nechybí samozřejmě i dřevěný dekor s propracovaným povrchem, takže okno vypadá zcela originálně. Profily je možné také opatřit hliníkovými obložkami, čímž se rozdíl mezi klasickým hliníkovým profilem a ARTEVO profilem téměř vymaže. Milovník designu tak může mít dřevo-hliníkového okna velkých rozměrů.

Zdroj: REHAU

Okenní systém ARTEVO nahrazuje dřívější GENEO s tím rozdílem, že variabilita je u něj mnohem širší. Tepelně-izolační vlastnosti jsou na takové úrovni, že jsou certifikovány i pro pasivní domy. I pro ARTEVO platí možnost doplňkové výbavy, kterou pro své systémy nabízí výrobce REHAU. Například nové designové kování, SMART GUARD (chytrá detekce pohybu před oknem zabudovaná do profilu) nebo třeba SMART Shading (chytré stmívání). ARTEVO okenní profily představují nejnovější technický pokrok a nové estetické vnímání oken jako důležitých prvků architektury domu.

 

www.rehau.cz

logo MessengerPoslat Messengerem