V dnešní době hledáme všechny možné způsoby, jak snížit naši ekologickou stopu a také náklady na provoz domácností. Jednou z velmi efektivních metod, jak ušetřit, je investovat do moderního izolačního zasklení. Zaměnit stávající skla nebo okna za chytré izolační zasklení je překvapivě snadné. A navíc si můžete nechat předem spočítat, kolik peněz vám to pomůže ušetřit.

Výměna zasklení oken v domě či v bytě nejenže přispěje k lepšímu komfortu vašeho bydlení, ale i k ochraně životního prostředí. Pokud chytře zvolíte, můžete během roku za energie ušetřit i desetitisíce. Ovšem co to vlastně znamená „chytře“? Jaká skla zvolit pro optimální úsporu? Napoví vám přehledný online nástroj IZOS kalkulátor, který pracuje s celou škálou druhů zasklení, způsobů vytápění i aktuálními cenami energií. Online kalkulátor názorně ukáže a vyčíslí, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými typy zasklení. Jednoduše s ním zjistíte úsporu v porovnání s původními okny, případně můžete také porovnat užití dvou různých typů zasklení.

Zdroj: IZOS

Zdroj: IZOS

Využijte pasivní solární efekt

Při nestabilních cenách energií se každá domácnost zajímá o možné snížení spotřeby. V případě vytápění můžete šetřit už ve chvíli, kdy vysvitne slunce. Správně vybraná skla v oknech umožní energii ze slunce využít v zimě na maximum tak, aby teplo vydrželo uvnitř co nejdéle. Ovšem úsporu můžeme využít i v létě, dobře vybrané sklo může slunce odrážet a interiér se díky tomu neprohřívá a není potřeba tolik klimatizovat. Skla bychom měli tedy vybírat také v návaznosti na orientaci domu vůči světovým stranám.

Zdroj: IZOS

Dobrý pomocník

Jak se v tom všem ale vyznat? Kalkulátor IZOS nabízí přehledný porovnávací nástroj, díky kterému během pár minut zjistíte, jaké zasklení by pro váš dům či byt bylo optimální a kolik ušetříte. Pokud jste při výběru nového izolačního trojskla na vážkách, můžete kalkulátor použít také jako pomocníka k porovnání parametrů dvou nových zasklení před objednáním. A samozřejmě odborníci ze společnosti IZOS vám ve výběru skel rádi pomohou. Můžete je jednoduše prostřednictvím formuláře kontaktovat a prokonzultovat, jaké typy zasklení jsou pro váš dům či byt nejvhodnější.

Zdroj: IZOS

Kalkulátor najdete na webových stránkách izos.cz nebo jednodušše načtěte QR kód:

Zdroj: IZOS

 

TEXT A FOTO: IZOS

logo MessengerPoslat Messengerem