Při navrhování střechy je nutné pomýšlet na celoroční komfort. BMI BRAMAC má ve svém portfoliu skladbu střešního pláště, který v zimě dobře izoluje a v létě zabraňuje přehřívání podkroví. Přináší tak úspory nejen za vytápění, ale i klimatizaci.

Sofistikovaná střešní skladba Bramac COOL celkem zahrnuje tři prvky: střešní tašky nové generace vyrobené technologií STAR, reflexní fólii a nadkrokevní tepelnou izolaci BramacTherm.

Zdroj: Bramac

Střešní tašky s hvězdnou technologií
U betonových tašek STAR je oproti klasickým taškám aplikována vrstva vysoce probarveného mikrobetonu (i přes celou plochu předního řezu tašky), která zaplní všechny nerovnosti a vytvoří dokonale hladký povrch. To zvyšuje ochrannou schopnost a odolnost krytiny a zajišťuje dlouhodobou stabilitu její původní barevnosti. Modely tašek s technologií STAR mají navíc do povrchu integrované speciální pigmenty, schopné odrazit třikrát více infračerveného záření než běžné střešní krytiny a snížit teplotu na spodní straně tašek až o deset stupňů. Přímo pod střešní krytinou je ve skladbě Bramac COOL umístěna vysoce reflexní fólie, která funguje jako další odrazivý štít vůči působení slunečních paprsků.

Bez nežádoucích tepelných mostů
Třetí vrstvu střešní skladby Bramac COOL tvoří nadkrokevní izolace BramacTherm, která v chladném období brání únikům tepla směrem z interiéru. Jde o tuhé desky z PIR pěny, jež i v malých tloušťkách mají vynikající tepelněizolační schopnosti. Pokládka celoplošně shora na střešní krokve zabrání vzniku tepelných mostů. Nadkrokevní systém zateplení zároveň zvětšuje prostory pod střechou a umožňuje využít zajímavého estetického efektu v podobě přiznaných dřevěných krokví v interiéru podkroví.

 

www.bramac.cz
www.bmigroup.com/cz

logo MessengerPoslat Messengerem