Podělte se s ostatními o své nápady, jak jste se střešními okny VELUX probudili k životu půdní prostory, a vyhrajte  poukázku do IKEA v hodnotě 7500 Kč a další hodnotné ceny.

Od 4. do 24. září 2023 probíhá soutěž společnosti VELUX pro ty, kteří střešními okny VELUX prosvětlili prostor pod střechou a získali tak nový komfortní pokoj pro dospívajícího studenta, místo na hraní pro další přírůstek do rodiny, anebo si konečně splnili sen o vlastním  koutu s pracovním stolem a dostatkem přirozeného denního světla.

Podělte se s ostatními o své designérské nápady a na www.velux.cz/inspirace/soutez nahrajte až tři co nejzajímavější fotografie svého podkroví se střešními okny VELUX. Třeba budete inspirovat někoho dalšího, kdo dá stejně jako vy šanci neobývanému prostoru pod střechou. 

Zdroj: Velux

Odměnou pro autora nejzajímavějších fotografií, resp. interiéru bude poukázka do IKEA v hodnotě 7500 Kč a senzor vzduchu AirBird, který měří CO2, teplotu i vlhkost vzduchu v místnosti. Na vítěze i dalších 14 vybraných realizací čeká také dárkový balíček VELUX. O vítězi rozhodne tříčlenná porota, hodnotiteli bude herečka a vyznavačka zdravého bydlení Andrea Růžičková a spolu s ní architekti značky VELUX Marek Petrík a Jasna Jelinek.  Ať už se zapojíte do soutěže, nebo budete jen hledat inspiraci, jak si zařídit své podkrovní království, podívejte se na www.velux.cz/inspirace/soutez.

Denní světlo pro duševní zdraví

A proč je vlastně tak důležité mít v interiéru dostatek přirozeného světla? Právě denní světlo je faktorem, který ovlivňuje, jak se cítíme po fyzické i psychické stránce, a také to, jak jsme výkonní. „Dostatek denního světla a příliv čerstvého vzduchu přispívají nejen k duševnímu, ale i k fyzickému zdraví. Přitom právě málo denního světla a nedostatečná ventilace patří mezi hlavní problémy nejen bydlení, ale i veřejných budov,“ vysvětluje architekt společnosti VELUX Marek Petrík. A potvrzuje to také výzkum značky VELUX, ze kterého vyplývá, že celé tři čtvrtiny lidí si uvědomují, že jejich duševní rozpoložení se mění v závislosti na množství denního světla v prostoru, kde tráví čas. A dokonce 84 % lidí připouští, že větší množství denního světla jim zlepšuje náladu. „Přístup k dennímu světlu doma nebo na pracovišti zajišťuje lepší náladu, snižuje sklony k depresím, vylepšuje náš spánek, pomáhá s vytvářením dostatečného množství vitamínu D. I proto prakticky všechny naše inovace míří směrem k dostatku denního světla a čerstvého vzduchu a odstraňování všech rizik vnitřního klimatu,“ dodal Marek Petrík, architekt společnosti VELUX.

Zdroj: Velux

logo MessengerPoslat Messengerem