Zvláštním případem na fasádě je kombinace dvou podkladů, které chceme zateplit jedním systémem. Taková situace může nastat například při rekonstrukci staršího objektu. Spáru, kde se pod ETICS setkávají dva různé podklady, je třeba řešit tak, aby v tomto místě nedocházelo ke vzniku horizontálních prasklin. Novinkou mezi profily HPI-CZ je horizontální dilatační profil PUR-FIX, který umožňuje styk dvou nesourodých materiálů. Vkládá se do mezery mezi podklady, kde vytvoří řízenou horizontální spáru, přiznanou už předem. 

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Zvláštním případem na fasádě je kombinace dvou podkladů, které chceme zateplit jedním systémem. Taková situace může nastat například při rekonstrukci staršího objektu. Spáru, kde se pod ETICS setkávají dva různé podklady, je třeba řešit tak, aby v tomto místě nedocházelo ke vzniku horizontálních prasklin. Novinkou mezi profily HPI-CZ je horizontální dilatační profil PUR-FIX, který umožňuje styk dvou nesourodých materiálů. Vkládá se do mezery mezi podklady, kde vytvoří řízenou horizontální spáru, přiznanou už předem.  (Zdroj: HPI-CZ)Před aplikací tepelné izolace na plochu fasády je třeba věnovat pozornost nejen technickému stavu podkladu, ale v případě, že jde o dva rozdílné a nesourodé podkladové materiály, i detailu jejich styku. Spáru, kde se pod ETICS setkávají tyto dva podklady, např. cihla a beton, cihla a dřevo atd., je nutné řešit tak, aby v tomto místě nedocházelo ke vzniku horizontálních prasklin. PUR-FIX, horizontální dilatační profil, je novinkou v nabídce HPI-CZ. Jde o řešení, které dosud v nabídce chybělo a v praxi se detail řešil komplikovaně.

Horizontální dilatační profil PUR-FIX minimalizuje riziko vzniku horizontálních prasklin v místě styku dvou podkladů. Vložením do mezery mezi podklady vytváří řízenou spáru, přiznanou už předem. Profil je opatřen komprimační páskou ve středové části. Po odlomení lamely dojde k expanzi pásky, která pak zajišťuje absorpci případných pohybů a současně dotěsňuje spojení, čímž navíc zamezuje vniku nežádoucí vlhkosti do ETICS.

Aktuální katalog HPI-CZ je ke stažení zde. Výrobky z katalogu 2019 lze objednat u obchodních partnerů HPI-CZ, případně na webu Hpi.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem