Plavání je zábavná a zdravá aktivita pro děti všech věkových kategorií. Je to skvělý způsob, jak překonat horko v letních měsících, a poskytuje skvělou příležitost pro cvičení a socializaci. Výběr správného bazénu pro vaše děti však může být skličující úkol. Je třeba vzít v úvahu mnoho faktorů, včetně věku vašich dětí, velikosti vaší zahrady i možností vašeho rozpočtu. V tomto článku se podíváme na to, jak vybrat správný bazén pro vaše děti podle jejich věku.

Kojenci a batolata (0–3 roky)

Pro kojence a batolata je nejlepší variantou malý nafukovací nebo plastový bazének. Tyto bazény pro děti jsou mělké a poskytují bezpečné a pohodlné prostředí pro cákání těch nejmenších. Ujistěte se, že jste vybrali bazén, který je vhodný pro jejich věk a má měkké dno, aby se předešlo jakémukoli zranění.

Předškoláci (3–5 let)

Jak vaše dítě poroste, bude potřebovat větší bazén, aby vyhovoval jeho zvýšené pohyblivosti a energii. Pro předškoláky je dobrou variantou malý nadzemní bazén nebo větší nafukovací bazén. Tyto bazény jsou hlubší než ty pro kojence a batolata, ale stále dostatečně mělké, aby poskytovaly bezpečné prostředí pro malé děti. Pevný rám a protiskluzové dno jsou zásadní v předcházení případným nehodám.

Mladší školní věk (6–11 let)

Pro děti ve věku prvního stupně základní školy je dobrou variantou větší nadzemní bazén nebo zapuštěný bazén. Tyto bazény jsou hlubší a poskytují dětem více prostoru na plavání a hraní. Je důležité vybrat bazén s bezpečnostním plotem nebo krytem, aby se předešlo potenciálním neštěstím. Za zvážení také stojí instalace alarmu na bazén, který vás upozorní, pokud někdo vstoupí do prostoru bazénu.

Teenageři (12–18 let)

Pro teenagery je nejlepší možností větší zapuštěný bazén. Tyto bazény poskytují dostatek prostoru na plavání a hraní her s přáteli. Pro zabavení mladistvých můžete popřemýšlet i o skluzavce či jiné vychytávce – volejbalové síti nebo brankách.

Výběr správného bazénu pro vaše děti s ohledem na jejich věk je důležité rozhodnutí, především u těch nejmenších. Se správným bazénem si vaše děti mohou užívat hodiny zábavy na slunci a přitom zůstat zdravé a aktivní.

logo MessengerPoslat Messengerem