Potřebujete si na chvilku odpočinout v zeleni a zapomenout na okolní svět? Stačí najít tichý kout na své zahradě a k tomu si pořídit pohodlný zahradní nábytek. K letní zahradní zábavě či party s přáteli nebo oslavám v kruhu rodiny patří neodmyslitelně také vůně grilovaného masa. Vždyť kdo by odolal chuti a vůni dobře propečeného a krásně šťavnatého steaku s křupavou kůrkou na povrchu? Grilování není jen o jídle, je to styl života. Začíná období, na které se každoročně těšíme. Využijte ho tedy naplno.

Sestava nábytku je obvykle středobodem terasy nebo centrem naší zahradní zábavy. Proto je důležité zvolit vhodnou velikost, materiál i vzhled nábytku tak, aby byl v harmonii se svým bezprostředním okolím i celkem“, vysvětluje Jaroslav Křišťál, produktový manažer společnosti Mountfield. Jeho výběru věnujeme pozornost hlavně proto, že si ho budeme užívat řadu let po celou sezónu, v případě zimních zahrad dokonce celoročně. Podstatným faktorem je tedy i jeho kvalita.

Vyberte si ten pravý pro vás

Můžete si vybrat například precizně zpracovaný nábytek z masivního a odolného exotického dřeva eukalyptu nebo teaku.

Nábytek Flamingo z eukalyptuNábytek Flamingo z eukalyptu


Tropický eukalyptus
má velice tvrdé, odolné, a přitom lehké dřevo, které bez problémů odolává povětrnostním vlivům včetně kyselých dešťů ve městech. Vyniká barevnou stálostí a medovým zbarvením s nádechem do červena.

Křesla Gentle a stůl Vegas z teakuKřesla Gentle a stůl Vegas z teaku

Teak je výjimečně pevným, trvanlivým a odolným materiálem, který skvěle zvládá celoroční vystavení venkovním podmínkám. S přehledem odolává střídání teplot a vlhka, slunečnímu záření, škůdcům i kyselým dešťům. Ošetřovat ho můžete vhodným olejem pro daný typ dřeva.

Křesla Angela DeLuxe z hliníkuKřesla Angela DeLuxe z hliníku

Pokud máte raději moderní a čistý design, možná vám budou více vyhovovat jednodušší linie nábytku ze slitiny hliníku a mědi. Jistě oceníte spojení jejich stability a pevnosti s až překvapivě nízkou hmotností konstrukce. Čištění zvládnete hadříkem a vlažnou vodou.

Křesla Savoy a stůl Tavio z tahokovuKřesla Savoy a stůl Tavio z tahokovu

Oblíbeným materiálem je také dekorativní tahokov. Nábytek z tahokovu je díky speciální povrchové úpravě celoročně odolný vůči povětrnostním podmínkám i slunečnímu záření, jeho povrch nebledne a je bezúdržbový.

Letní déšť? Pod altánem žádný problém

Zahradní altán EggiZahradní altán Eggi
 

Sedáváte rádi na zahradě jen tak pro radost z pohledu do přírody? Nebo si k tomu přiberete pár přátel na povídání či jen pěknou knížku ke čtení? Pak určitě oceníte nad hlavou i nějaký přístřešek, altán, který vás v zahradním zákoutí ochrání před slunečními paprsky či letní sprškou a dodá potřebnou dávku intimity a pocitu absolutní pohody. Přesně podle vašich představ si je i snadno vybavíte venkovním nábytkem, polštáři, nejrůznějšími dekoracemi i praktickým osvětlením. A konečně, altán vám prodlouží sezonu na zahradě klidně až do prvních zimních měsíců, pokud nebudou vyloženě mrazivé.

„V rozsáhlé kategorii zahradních altánů nabízíme široký sortiment kvalitních produktů pro dokonalou venkovní relaxaci. Vybírat můžete z různých typů altánů, včetně luxusních altánů z cedrového dřeva, které vás okouzlí svou přirozenou krásou a dlouhou životností“, vysvětluje Jaroslav Křišťál, produktový manažer společnosti Mountfield. Cedrové dřevo přináší do altánu neodolatelný šarm. Cedr je známý svou přirozenou odolností vůči hnilobě, hmyzu a povětrnostním vlivům. Jeho jemná textura a příjemná vůně dodávají altánu teplý a příjemný charakter. Cedrové dřevo s postupem času získává na kráse a díky trvanlivosti a přirozenému odstínu bude altán vypadat elegantně a vkusně i po mnoho let.

Od uhlí po infračervené záření aneb který gril je pro vás ten pravý

Plynový gril Advantage Core B3Plynový gril Advantage Core B3

V současnosti jsou nejpopulárnější plynové grily. Ty jsou oblíbené především pro skvělý výkon a snadnou obsluhu před i během grilování. Grilování na plynovém grilu je velice komfortní a poskytuje snadnou regulaci teploty. Výhodou je také vyšší životnost, snadná údržba a rychlé rozehřívání jediným tlačítkem elektronického zapalování. „U plynových grilů hraje zásadní roli počet hořáků a to, aby byly hořáky rozmístěné pod celou plochou grilovacího roštu. Při výběru plynového grilu se zaměřte na to, zda má každý hořák své samostatné ovládání, takže je možné nastavit různou teplotu pro různé části roštu“, vysvětluje Jaroslav Křišťál, produktový manažer společnosti Mountfield. Plynový gril oceníte, pokud grilujete často a nemáte příliš mnoho času na přípravu grilu před grilováním, jeho rozehřívání a následný úklid.

Elektrické grily jsou skvělým řešením pro malé prostory a místa, kde není žádoucí kouř. Nemusíte se starat o žhnoucí dřevěné uhlí ani pořizování a obsluhu plynových bomb. Tyto grily nejsou náročné na provoz a na terasu nebo zahradu jej snadno umístíte. Díky tomu, že neprodukují více kouře než běžné pečení nebo smažení, je můžete využít i v interiéru.


Pokud patříte do skupiny lidí, pro které je grilování spojeno především s vůní kouře, pravděpodobně dáte přednost grilu na dřevěné uhlí. Správná příprava pokrmů na tomto grilu bude sice vyžadovat větší zručnost, výsledek však stojí za to. Grily na dřevěné uhlí dosahují při grilování vysokých teplot a jsou vhodné pouze pro využívání ve venkovních prostorách, protože se během grilování uvolňují hodně dýmu. Díky tomu však získávají pokrmy na nich připravené lahodnou chuť s nádechem kouře.

Hybridní gril Chair-Broil Gas2Coal 3BHybridní gril Chair-Broil Gas2Coal 3B

Hitem mezi grilovacími fajnšmekry jsou hybridní grily, které kombinují výhody metod grilování masa na plynu a na dřevěném uhlí. Tyto grily zajišťují rychlé a rovnoměrné teplo plynových hořáků a nezaměnitelné aroma dřevěného uhlí. Maso tak můžete připravit rychlým grilováním na plynu a pak se rozhodnout pro jeho finalizaci na uhlí. Změna režimu paliva nezabere ani minutu. Zásobník s uhlím jednoduše vložíte mezi rošt a plynové hořáky, které uhlí rozpálí rychle a rovnoměrně. Hybridní grily jsou skvělou volbou i pro ty, kteří nad typem grilu váhají.

 

Více informací naleznete na www.mountfield.cz.

logo MessengerPoslat Messengerem