Umělá tráva se stala oblíbeným trendem. Lidé začali objevovat její výhody a chlubí se krásnými fotkami na sociálních sítích. Tak proč ji kupovat za plnou cenu? Po létě nastává čas, kdy se umělé trávy zlevňují na následující sezónu. Buďte i vy připravený na letní období 2024.

Před pořízením je dobré vědět, podle čeho vybírat a jaké druhy jsou v nabídce. Vykouzlete si i vy pohádkovou pokrývku vašich prostorů. 

Vhodný výběr umělé trávy je důležitým rozhodujícím faktorem správné funkčnosti a toho, jak bude vypadat. Nezanedbávejte její výběr. A že nevíte, jak na to? Nevadí. Připravili jsme pro vás několik kroků, které vám pomohou vybrat ten nejlepší umělý trávník přesně pro vaše potřeby a ještě za skvělou cenu. 

K čemu bude umělá tráva sloužit? 

Nejprve se rozhodněte, k čemu bude umělá tráva sloužit, jaká bude její funkce. Pokud chcete, aby byla převážně dekorativním prvkem, volte podle designu, který vám padne nejen do oka, ale i na zahradu. Pro intenzivní používání je to jiná – zde už byste měli hledět na vyšší odolnost proti opotřebení. Pod tímto užíváním si představte hrající si děti, válející se mazlíčky nebo provozování různých sportovních aktivit. 

Na výšce trávníku záleží 

Jednoduše řečeno. Kratší trávníky jsou snazší na údržbu, ale vypadají méně přirozeně. Naopak ty vysoké působí přirozeněji, ale bývají o něco málo náchylnější k vyššímu opotřebení.

Zdroj: EamadeoMá smysl vybírat podle vlákna a hustoty? 

Jistě, že ano! Pro hustotu platí základní pravidlo – čím hustší, tím lepší. Kvalita vlákna je to nejdůležitější pro vzhled a trvanlivost umělého trávníku. Vybírejte proto ty s nejhustšími a realisticky vypadajícími vlákny.

Zelená je dobrá, ale existují i jiné barvy 

Kolikrát je barva to, co lidi přiměje k zakoupení umělé trávy na zahradu. Žádné vyschlé skvrny, jen živě zelená jako z pohádky. A to bez zalévání, hnojení a trhání plevele… no není to sen? Ne každý je ale příznivcem dokonale zelené, proto jsou v nabídce i její různé odstíny, s hnědým nádechem, nebo dokonce i úplně jiné barvy. Věřte, že barevný venkovní kobereček také určitě zaujme. Výběr je jednoduše jen na vašich preferencích. 

Zůstane zelená zelenou? Nevyšisuje se? 

Vybírejte umělou trávu podle UV stabilizace a uvidíte, že zelená opravdu zelenou zůstane. UV stabilizace chrání umělý trávník před slunečním zářením, které způsobuje vyblednutí sytých barev. A jak zjistit, že ho vybraná umělá tráva má? Jednoduše v technickém listu, který má každý produkt na eamadeo.cz

Jak je to s pokládkou? 

Před položením je důležité připravit tvrdý a kvalitní povrch bez kamenů a jiných ostrých předmětů. Podklad by neměl být převodněný, jelikož pak může docházet k hromadění vody na povrchu umělého trávníku. 

Máte vybráno? Ještě než se pustíte do koupi, doporučujeme objednat vzorek, který některé firmy dodávají zdarma. Budete mít jistotu, že na určené místo dokonale padne. 

 

logo MessengerPoslat Messengerem