Doba, kdy jedinými stavebními materiály využívanými při rekonstrukci domu či bytu byly standardní cihly a pórobeton, je již dávno pryč. Dnes jsou už běžně dostupné moderní sádrokartonové desky, na které se můžete spolehnout. Svou pevností a odolností totiž konkurují klasickým materiálům. V porovnání se zděnou technologií navíc nabízí celou řadu výhod – od menší hmotnosti, přes tloušťku až po rychlost výstavby, a to současně při lepších akustických vlastnostech.

9 důvodů, proč zvolit sádrokarton Habito H

1. Rychlost výstavby – Ta je v případě suché výstavby skutečně výrazně jinde než s klasickou cihlou. Použití desky Habito H zkrátí každou rekonstrukci minimálně na polovinu. Pokud budete mít tým šikovných řemeslníků, můžete mít hotovo i za 21 hodin. Úplně se totiž vyhnete čekání na vyzrávání a schnutí hrubé stavby, jádrové omítky a štuku.

2. Jednoduchá rekonstrukce – S deskou Habito H nebudete k přípravě elektro a vodoinstalací potřebovat žádné speciální nástroje pro frézování drážek nebo vykružování otvorů pro elektrokrabice. Na konci vás pak nečeká náročné omítání, můžete tmelit bez broušení v kvalitě Q3. Tím získáte krásný hladký povrch, který můžete rovnou vymalovat pouze dvěma nátěry bez nutnosti penetrovat. Na takto hladkém povrchu pak neulpívá prach tak jako na běžném štuku.

S deskou Habito H nebudete k přípravě elektro a vodoinstalací potřebovat žádné speciální nástroje pro frézování drážek nebo vykružování otvorů pro elektrokrabice. Na konci vás pak nečeká náročné omítání, můžete tmelit bez broušení v kvalitě Q3 (zdroj: Rigips)

3. Výborná akustika – I když se to může zdát nepravděpodobné, je to tak. Příčka s vysokopevnostní deskou Habito H tlumí akusticky lépe než klasické cihly či pórobeton. Při stejné tloušťce bytové příčky dosáhne o 2 až 10 dB lepší zvukové neprůzvučnosti. Už žádný hluk od sousedů nebo rámus z dětského pokoje!

4. Čas si všechno promyslet – Díky desce Habito H odpadá složité plánování umístění výztuh pro kotvení. Nemusíte tedy dopředu vědět, kde budou ukotveny jednotlivé police, skříňky nebo obrazy. Můžete to vyřešit až v klidu po dostavbě.

5. Vysoká únosnost – Až 34 kg na jeden kotevní bod při použití běžného vrutu do dřeva a bez hmoždinky. To mluví za vše. Na jeden obyčejný hřebík pak můžete pověsit až 15 kilogramů. Na desku Habito H tak můžete bez obav pověsit například celou kuchyňskou linku.

Na desku Habito H můžete bez obav pověsit například celou kuchyňskou linku (zdroj: Rigips)

6. Snadné kotvení – Bez výztuh, bez hmoždinek a bez předvrtání. Odpadá tak úklid nepořádku po vrtání a sádrování otvorů pro hmoždinku. A postačí vám k tomu i obyčejný šroubovák. Stejně rychle jako díru vyvrtáte, ji také opravíte. Jednoduše vruty vyšroubujete a malé dírky přetmelíte.

7. Nízká hmotnost a tenká konstrukce – Nízká hmotnost znamená jediné – ještě jednodušší stavění. Jen pro představu, oproti tradiční zděné technologii je Habito H lehčí hned 7×. Tenká konstrukce pak dovolí využít maximum prostoru k bydlení.

8. Mechanická odolnost – Habito H je stejně pevná jako cihly, takže do ní neuděláte díru při zavěšování nové televize, při zakopnutí a nezničí ji ani vaše děti.

9. Bezpečnost – Vysokopevnostní desky Habito H se díky své pevnosti používají pro stavbu konstrukcí v bankách, archivech nebo poštách. Hodí se tedy i jako mezibytové bezpečnostní stěny.

Užitné vlastnosti designové stěny Habito podtrhuje snadnost kotvení běžnými vruty o průměru 5 mm bez předvrtání a bez hmoždinek (zdroj: Rigips)

Jak si vede Habito H v porovnání s jinými technologiemi?

Ve srovnávacím videu Rigips využily tři týmy ke stavbě stejné místnosti různé materiály: cihly, pórobeton a sádrokarton nové generace Habito H. Výsledek jasně ukázal, že tým pracující s vysokopevnostní sádrokartonovou deskou Habito H od Rigipsu byl schopen výstavbu dokončit za polovinu času, přičemž vytvořil nejtenčí (nejvíce užitné plochy) a nejlehčí konstrukci s akusticky nejlepšími vlastnostmi a spotřeboval výrazně méně materiálu.

Více o vysokopevnostní sádrokartonu nové generace Habito H najdete na webu www.rigips.cz/habito.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem