„Bydlení, které by bylo šetrné k přírodě, nás vyjde zbytečně draho.“ Každý jsme již někdy slyšel mnoho podobných úsudků. Pokud chcete své bydlení však stavět či rekonstruovat v souladu s trvale udržitelným rozvojem, nemusí to být na úkor všech úspor. Ve skutečnosti stačí nad šetrností začít přemýšlet na samém začátku projektu a zamyslet se nad detaily, kterými můžete podpořit šetrnost celé stavby včas. Jedním z podstatných stavebních prvků je minerální tepelná izolace, která se stává trendem ve stavebnictví, protože je nejenom ekologická, ale zároveň bezpečná pro každé bydlení. Zateplením minerální izolací URSA navíc získáte tepelný komfort objektu nejen v zimních, ale i letních měsících a ušetříte tak na energetických nákladech.

Minerální izolace URSA je ekologickým izolantem přírodního původu, který disponuje zejména skvělými tepelněizolačními vlastnostmi. Výrobní materiály jí propůjčují řadu vlastností, kterými se například syntetické materiály pochlubit nemohou. Vedle tepelněizolačních vlastností mezi ně patří například nehořlavost, pohltivost zvuku nebo zdravotní nezávadnost.

„Při výběru minerální izolace je nutné věnovat zvýšenou pozornost všem jejím vlastnostem, včetně bezpečnosti jejího použití. Za sebe mohu doporučit minerální izolaci URSA PUREONE, která dosahuje nejlepších akustických, tepelněizolačních a protipožárních výsledků. Navíc je hypoalergenní a bez obsahu zbytkových formaldehydů. Hodí se tak i do prostředí s vyššími hygienickými nároky, například do dětských pokojíčků i místností, kde žijí alergici nebo astmatici,“ popisuje architektka společnosti URSA, Tereza Vojancová.

Ušetřete více než polovinu energetické spotřeby

Minerální izolace URSA PUREONE Tepelné izolování domu vám může pomoct uspořit velkou část nákladů, ale také zvýšit celkový komfort vaší stavby. Kvalitním zateplením stavby minerální izolací URSA totiž získáte tepelný komfort objektu nejen v zimních, ale i letních měsících. Během zimních měsíců vám v domě udrží teplo a v letních měsících naopak teplo do domu nepustí a zabrání tak přehřívání.  V současné době představují budovy největší potenciál pro úsporu energie. Odhaduje se, že samotné vytápění a chlazení budov činí až 64 % jejich energetické spotřeby. 

„Při kvalitním zateplení staršího rodinného domku přitom pomocí minerální izolace lze dosáhnout úspory až 80 % nákladů za vytápění,” uvádí architektka Tereza Vojancová.

Už žádné tepelné ztráty

Možná se to na první pohled nemusí zdát, ale z velké části může teplo unikat stropem, podlahou nebo dokonce stěnami. Vinu za to nese nekvalitní nebo špatně provedená izolace. Výběr minerální izolace je sice prvním krokem, ale její následná správná instalace je dokonce důležitější. I ta nejlepší izolace, která je špatně nainstalovaná, neplní svou funkci správně. „Sníženou tloušťkou izolační vrstvy nebo její úplné absenci dochází v domě k podstatným energetickým ztrátám. Může tedy dojít k tomu, že minerální izolaci sice použijete, ale jelikož jí neaplikujete dostatečné množství, bude vám z domu i přesto unikat drahé teplo,“ vysvětluje Tereza Vojancová.

Využitím menší tloušťky izolace při výstavbě stavby je možné řádově sice ušetřit několik desítek tisíc korun, ale z dlouhodobého hlediska majitel za vytápění a chlazení domu zaplatí několikanásobně více a tepelné ztráty se mohou vyšplhat až ke statisícům korun.

Šetrnost na prvním místě

Společnost URSA vyrábí minerální skelné izolace, které jsou svým ekologickým složením skutečně šetrné k přírodě. „Naše minerální izolace vyrábíme z přírodních recyklovaných materiálů a surovin. Více než 90 % surovin na výrobu těchto izolací pochází z obnovitelných zdrojů. Podstatu minerální skelné izolace tvoří ze 70 % skleněné střepy, které pochází z recyklovaného skla a více jak 20 % tvoří písek,“ vysvětluje architektka společnosti URSA, Tereza Vojancová. I při samotné výrobě minerálních izolací je řádně dbáno na ekologický proces a minimalizaci vzniklého odpadu. Minerální izolace URSA také významně pomáhají snižovat energetickou náročnost budov a podporují životní prostředí snížením emisí COa národních ekonomik snížením závislosti na fosilních palivech.

Více informací o produktech URSA naleznete na www.ursa.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem