Více než dva tisíce kilogramů vysloužilých elektrozařízení a baterií. Tolik se podařilo během měsíce vysbírat všem zapojeným školám v soutěži „Zelená škola – nejlepší sběrač“, která již třetím rokem motivuje žáky mateřských, základních a středních škol k ekologickému chování.

Vítězem soutěže se stala Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, jejíž žáci vysbírali téměř 850 kilogramů vysloužilých elektrozařízení a baterií.

Cílem zúčastněných škol v soutěži „Zelená škola – nejlepší sběrač“ bylo v termínu od konce dubna do konce května vysbírat co nejvíce vysloužilých elektrozařízení a baterií. Na prvním místě se umístila Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, jejíž žáci za 26 dní vysbírali téměř 850 kilogramů vysloužilého elektra. Druhé místo pak obsadila Základní škola speciální Diakonie ČCE Ostrava a třetí Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v Sušici.

Zelené školy vysbíraly více než 2 tuny vysloužilých elektrozařízení

V rámci soutěže se všem zapojeným školám podařilo celkem vysbírat více než dvě tuny vysloužilých elektrozařízení a baterií. Kromě toho žáci zapojených škol odevzdali přes tři sta starých mobilních telefonů. Pro tři nejlepší školy organizátoři připravili věcné ceny a vouchery v hodnotě 5 000 a 3 000 korun na nákup elektroniky. Škola, která zvítězila, obdržela 10 tabletů.

Ekologická soutěž je realizována v rámci projektu Zelená škola, do kterého je v současné době zapojeno přes 350 škol z celé České republiky, a jejich počet každoročně stoupá. Nejvíce poboček zelených škol lze aktuálně nalézt v Praze a v Moravskoslezském kraji. Zatímco v hlavním městě je do projektu zapojeno 20 % škol, v Moravskoslezském kraji skoro 19 %.

text: Tomáš Horáček, foto: archiv

logo MessengerPoslat Messengerem