Společnost Ideal Standard, přední výrobce inovativních koupelnových řešení, zabodovala v letošním ročníku prestižních designových cen iF Design Awards. Při slavnostním předávání cen 28. února v BMW Welt v Mnichově si šli její zástupci pro ocenění hned dvakrát.

CeraplanPrestižní cenu iF Award, která již více než 60 let oceňuje ty nejlepší designové počiny, získaly na veletrhu v Hannoveru hned dvě kolekce vodovodních baterií - CeraPlan III a JOY (uváděná pod značkou JADO). Baterie Joy získala dokonce zlatou cenu pro absolutního vítěze kategorie design výrobku. Konkurence v této kategorii přitom byla obrovská. Odborná porota vybírala vítěze z 3249 výrobků.

Vodovodní baterie JOY má nezaměnitelný charakter. Podle designérů je „samozřejmá a přece svá“.

JADO JoySvým mimořádným vzhledem uchvátila i více než 50 členů poroty. Organicky plynoucí tvary vytváří z této baterie téměř sochařské dílo. Geometricky plynoucí tělo baterie a speciální nízký vývod propůjčují baterii JADO JOY eleganci a charisma. Součástí emoční výpovědi je i ovládací páka, která tvoří horní díl těla baterie. Skrývá v sobě inovativní zdvihací technologii, která svou rafinovanost odhalí až během používání baterie. Díky ní je JOY nejen elegantní, ale také vysoce funkční. A ovládat se dá zcela intuitivně. Díky svému vzhledu, který působí dojmem lehkosti a štíhlosti, pozvedne tato elegantní baterie každou koupelnu. S uvedením této vodovodní baterie na trh se počítá letos v létě.

Co to je iF Design Award?

iF Design AwardiF Design Award je oceněním, jež je již přes 60 let po celém světě uznáváno jako symbol vynikajících výsledků v oblasti designu. Veletrh v Hannoveru patří nejvýznamnějším mezinárodním soutěžním oceněním v designu od roku 1953. Porota složená ze zhruba 50 mezinárodně renomovaných expertů v oboru designu, průmyslu a tvorby posuzuje výrobky v 17 různých kategoriích - především v oblasti vnitřního vybavení. Ke kritétiím pro ocenění výrobku cenou iF design patří kromě jeho vzhledu i výběr použitých materiálů, stupeň inovace a dopad na životní prostředí.

iF Design AwardNa veletrhu SHK v Essenu a na IFH v Norimberku bude představena úspěšná série baterií CeraPlan - ve vylepšeném vzezření třetí generace. Experty designu přesvědčil o jejích kvalitách i její vzhled, který se drží motta: „Evoluce místo revoluce“.

Vysoká kvalita zpracování a dokonalá funkčnost jsou u této série baterií se svěžím moderním vzhledem samozřejmostí, velkou devizou nové generace je optimální vyvážení pro všechna umyvadla. Dvojnásobná výška kohoutu nabízí větší úhel vodního proudu – a tím i pohodlnější mytí rukou.

CeraplanSpojením vysoké funkčnosti a propracovaného designu reflektuje CeraPlan III minimalistický soft-kubistický architektonický trend. Díky tomu tato série dokonale ladí se současným pojetím kultury bydlení a životního stylu. Výjimečnost tohoto bestselleru mezi vodovodními bateriemi umocňují i použité materiály - samozřejmě té nejvyšší kvality.

Design baterií CeraPlan III a JOY má na svědomí designerské studio ARTEFAKT Industriekultur z Darmstadtu. Designéři Tomas Fiegl a Achim Pohl se při své práci drží motta: „osekat vše až na identitu“. U každého výrobku se soustředí vždy na jeho základní vlastnosti a na to, jak je zvýraznit. Tento přístup se skrývá i za funkčním a zároveň atraktivním vzhledem CeraPlan III a JOY. Ateliér ARTEFAKT byl založen v roce 1989 a od té doby získal již několik mezinárodních ocenění.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem