V podzimních a zimních měsících se opravdu hodí každá příležitost pro důkladné prohřátí organismu. Možnost pobytu v horkém vzduchu, jakou poskytují finské sauny, je přínosná nejen pro psychiku, ale má také řadu pozitivních účinků na naše zdraví. 

(Komerční prezentace)

V první řadě se sauna postará o vaše svalové i psychické uvolnění. Pravidelné saunování podporuje také funkci kardiovaskulárního systému, posiluje imunitu organismu a tělo se pocením zároveň detoxikuje. Stejně tak může být sauna velmi dobrým pomocníkem při hubnutí nebo případných bolestech, především pohybového ústrojí. Pokožka se pročišťuje a zpevňuje.

Domácí finská sauna poskytuje uvolnění a pečuje o zdraví celé rodiny. Na fotografii model Farin. (Foto: Mountfield)

Přemýšlíte o vybavení domácnosti vlastní saunou? Takové uvolnění a zážitek si můžete opravdu dopřávat pravidelně přímo ve své domácnosti. Odložit starosti přede dveřmi a relaxovat o samotě, s partnerem, nebo u prostornějších modelů třeba s přáteli nebo rodinou. Možná dojíždíte za saunováním do veřejných wellness center. Kromě toho, že riskujete prochladnutí organismu při návratu, vlastní wellness zázemí v takovém případě šetří čas a poskytuje zároveň soukromí a pohodlí domácího prostředí.

Pro svůj interiér jistě najdete vhodný model i z hlediska designu. Na fotografii model Variado. (Foto: Mountfield)

Rodinné finské sauny jsou koncipovány pro proceduru tradiční skandinávskou metodou. Během saunování se oddáváte uvolnění v teplotách mezi 60 a více než 100 °C. Na rozdíl od infrasaun, kde vzduch na výrazně nižší teploty ohřívá infračervené záření, ve finských saunách rozpalují elektrická kamna náplň saunovacích kamenů. Jejich poléváním vzniká následně pára, která vzduch v interiéru kabiny zvlhčuje. Vhodným doplňkem jsou vonné esenciální oleje a řada přípravků wellness kosmetiky. V rámci domácích wellness zařízení se mezi uživateli vedle saun těší oblibě také například vířivé vany.

Zdroj: Inzertní sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem