Díky netradičním materiálům a možnostem, které poskytují, se obyčejná developerská realizace proměnila v příklad svěže pojaté koupelny zařízené v přírodním stylu.

Zrcadlo s rámem z polic Bel.vedere (OPINION CIATTI) může být pověšené nebo opřené o zeď, v policích mohou být knihy stejně jako květináče, design Marcello Ziliani, cena 48 615 Kč, PROGARR.Koupelna vytvořená v rámci developerského projektu se nové majitelce a designérce v jedné osobě – Martině Pištělákové - zdála příliš konvenční a nezajímavá. Spokojená nebyla ani s její dispozicí. Osobní preference a potřeba ušetřit místo vedla designérku ke zrušení sprchového koutu a k propojení koupelny s původně samostatnou komorou. Koupelna se tak zvětšila a na svoji realizaci čekal další nápad. Místo nevýrazných klasických keramických obkladů a dlažeb přišly ke slovu dva materiály, jejichž použití v koupelně zatím není příliš obvyklé – sklo a dřevo.

V PORADNĚ ZDE můžete pokládat dotazy na téma KOUPELNA. Využijte tuto možnost...

Polička 5410 z konzolového programu Hesperide (SCHÖNBUCH), kůže a dubové dřevo, povrch matný lak basic, rozměry 80/120 x 12,5 x 28 cm, cena od 20 367 Kč, ALAX.Pro obklady stěn zvolila designérka lesklou variantu bílého Lacobelu – skla, na němž je z jedné strany nanesený lak chráněný barevnou a bezpečnostní fólií. Výhodou je jeho odolnost vůči vysokým teplotám, UV záření i vlhkosti. Kontrast k čistým bílým povrchům stěn a k nábytku tvoří fotomotiv tropických listů, kterým designérka vyplnila niku nad vanou a použila jej i na desku pod umyvadla v koupelně a na toaletě. Motiv je vytištěný na klasické samolepicí fólii a je nalepený na čiré sklo, tato varianta vychází levněji, než kdyby se motiv tiskl přímo na sklo.

Více článků z rubriky KOUPELNA na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Zrcadlo s rámem z polic Bel.vedere (OPINION CIATTI) může být pověšené nebo opřené o zeď, v policích mohou být knihy stejně jako květináče, design Marcello Ziliani, cena 48 615 Kč, PROGARR.Pro kvalitní výsledek při instalaci Lacobelu je nejdůležitější precizní detailní změření prostoru s přesností na setiny milimetru před zadáním zakázky do výroby. Provádět ho musí odborníci, protože v případě chyby se sklo už nedá na místě opravovat. Výhodou je, že Lacobel umožňuje provádět jakékoliv výřezy, například na zásuvky nebo topné těleso. Samotná instalace už je jednoduchá, sklo se lepí přímo na sádrokarton nebo na zeď pomocí silikonu. Přírodní charakter koupelny podtrhuje podlaha. Průmys- lová mozaika z tropického dřeva barmského teaku je odolná vůči vodě, a tedy vhodná i do koupelny.

text: Hana Doležalová, foto: archiv designérky

logo MessengerPoslat Messengerem