Výběr kuchyňského dřezu se vyplatí nepodcenit. Ačkoliv dnes již jeho hlavní funkci nahrazuje myčka nádobí, stále jde o nedílnou součást každé kuchyně, kterou využíváme téměř denně. Na co však při výběru kuchyňského dřezu zaměřit a jakých parametrů si všímat?

Velikost dřezu

Při výběru dřezu je nutné vzít v úvahu celkový rozměr i dispozici kuchyňské linky a také způsob jeho využívání. Bude dřez sloužit jen na omývání potravin a odkládání použitého nádobí, nebo jej bude využívat primárně k mytí nádobí? Sháníte dřez do menšího bytu, nebo do prostorné kuchyně v rodinném domě? To vše ovlivňuje jak hloubku, tak výšku dřezu. Hloubka kuchyňského dřezu by se měla ideálně pohybovat okolo 20 cm a více. Dřezy méně hluboké jsou sice levnější, ale může být problém v nich omýt hrnce větších rozměrů.

Typ dřezu

Vybírat můžete mezi dřezy jednoduchými, či dvojitými. Speciální kategorií jsou dřezy rohové, využívané ve specificky řešených kuchyních. Jednoduché dřezy mohou být kulaté nebo hranaté a jsou vhodnější do menších domácností, kde hlavní mycí funkci plní myčka nádobí. Dřezy dvojité pak využije náročnější domácnost s prostornější kuchyní, ve které je vaření na denním pořádku. Součástí dřezu může být odkapávací plocha nebo praktická vanička.

Výběr kuchyňského dřezu se vyplatí nepodcenit. Ačkoliv dnes již jeho hlavní funkci nahrazuje myčka nádobí, stále jde o nedílnou součást každé kuchyně, kterou využíváme téměř denně. (Zdroj: Alza.cz)

Materiál dřezu

Volba materiálu závisí především na stylu kuchyně, do které budete dřez pořizovat. Abyste při jeho výběru nešlápli vedle a zvolili kvalitní a účinné provedení, je třeba vybrat spolehlivou a léty prověřenou značku. Kuchyňské dřezy Franke nabízí široký sortiment dřezů různých velikostí, tvarů i materiálů.

Nerezový dřez je stálicí na trhu. Designově neutrální materiál, který vyniká pevností a odolností proti korozi, se hodí do jakékoliv kuchyně. K jeho dalším benefitům patří snadná údržba a hladký hygienický povrch zabraňující usazování bakterií a plísní.

Keramický dřez je známý svojí pevností a odolností vůči chemikáliím a není třeba jej nějak speciálně udržovat. Ani po letech neztrácí svoji původní barvu, na druhou stranu však může dojít k jeho poškození nárazem.

Granitový dřez svým vzhledem imituje přírodní kámen a jde o oblíbený typ kuchyňského dřezu, který bývá často doplněn o baterii v totožném provedení. Díky širokému výběru barev, odolnosti i nenáročnosti na údržbu představují granitové dřezy elegantní a praktické řešení do každé moderní kuchyně.

Tectonitový dřez je vyrobený ze syntetického materiálu a jeho povrch obsahuje skelná vlákna zajišťují nevídanou pevnost a odolnost. Při krátkodobém působení snese materiál dřezu i teploty dosahující 300 °C. Dalším plusem je nenáročná údržba a odolnost vůči nečistotám, kyselinám a chemikáliím.

Montáž dřezu

Pro zaručení dokonalé funkčnosti je třeba dřez zapustit do kuchyňské linky tak, aby nedocházelo k zatékání vody pod desku. Standardně se dřezy umísťují na kuchyňskou desku, mají pak lehce vyvýšené okraje. Vnořený kuchyňský dřez, který zcela splývá s kuchyňskou deskou, lze instalovat pouze u kuchyňských linek z voděodolných materiálů. Nutné je brát v úvahu také to, zda je dřez orientován napravo, či nalevo, což určuje umístění výtokového otvoru. Tuto situaci nemusíte řešit v případě, že zvolíte dřez otočný.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem