Máte v domácnosti příliš vlhký vzduch? V tom případě ohrožujete své zdraví potenciální tvorbou plísní. A je také bohužel poměrně pravidlem, že tam, kde je vlhký vzduch, se také plísně vyskytují. Plísně jsou nebezpečné zejména tím, že uvolňují do prostoru póry. Ty jsou jako stvořené k tomu, aby dráždily alergiky. Pomoci si můžete díky odvlhčovače, ale také čističky vzduchu.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Bojujte proti alergiím moderními metodami

Odvlhčovač vzduchu Noaton (Zdroj: Gavri.cz)Abyste skutečně zamezili podstatě problému, je zejména potřeba zajistit, aby vůbec nevznikl. K tomu je právě ideální vysoušeč vzduchu, který dokáže snížit relativní vlhkost v místnosti. Díky tomu předchází vzniku ideálního prostředí, ve kterém si plísně tolik libují.

Dalším přístrojem, který vám může v boji proti plísním pomoci, je čistička vzduchu. Ty jsou kromě pórů plísní schopny odstranit také prach, nebo pyly. Čistič vzduchu může disponovat také dalšími funkcemi. Mezi ty nejpopulárnější patří:

  • Ionizátor
  • Využití elektrostatického principu

Ionizace vzduchu je v čističkách už dnes naprosto běžná. Je totiž schopna zajistit odstranění zárodků plísní. Pokud hovoříme o elektrostatickém principu, tak ten se využívá v moderních čističkách teprve v poslední době. Vzhledem k unikátnímu principu fungování zde nemusíte věnovat příliš pozornosti náročné údržbě filtrů. Jedná se totiž o čističky, kde není potřeba filtry měnit.

Plíseň na zdi (Zdroj: Gavri.cz)

Jak postupovat?

Ptáte se, zda tedy začít nákupem čističky nebo odvlhčovače? Ideální je samozřejmě pořídit oba přístroje, případně pořídit přístroj kombinovaný. Pokud se však tvoří pravidelně plíseň na zdi, měl by být odvlhčovač pravděpodobně první volbou. Přeci jen se jedná o samotnou prevenci vzniku plísní.

Nezapomínejte ani na takovou prevenci, která vás nic stát nebude. Jedná se o obyčejné dodržování pravidelného větrání. Větrat se má také v zimě, a to třeba dvakrát nebo třikrát denně nárazové na pár minut. Odvlhčovač také můžete použít jako vysoušeč zdiva, pokud je to nutné třeba po nějaké havárii. Například na vodovodním řádu.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem