Trend směřuje k elegantnějšímu vyjádření lehkosti a citu. Důkazem může být koupelnová série MyDay od návrhářky Cornelie Thiesové.

Umyvadlo na desku, cena 8 923 Kč, skříňka (115 x 20 x 52 cm), cena 30 378 Kč, zrcadlo (100 x 70 x 3 cm) s LED podsvícením, cena 23 256 Kč.Od ostatních standardních produktů se série liší originalitou uspořádání a nezaměnitelným stylem umyvadel, jejichž velké oblouky vybíhají do prostoru úzkým okrajem a širokou rovnou plochou pro umístění baterie. Dojem výrazného odlehčení vyvolává zkosení bočních stran a zvláštní uspořádání čela umyvadla.

Na první pohled zaujme velká obdélníková odtoková zátka s pochromovaným okrajem, jejíž tvar je nápadně podobný modernímu mobilnímu telefonu. Design umyvadla neruší přepadový otvor, jeho funkci přebírá skrytý odtokový přepadový systém Clou. Kompletní řada MyDay značky KERAMAG zahrnuje umyvadla, dvojumyvadlo, vestavěná umyvadla, umývátka, závěsný klozet a bidet, sprchové kouty, vaničky, zástěny, vany a koupelnový nábytek.

ORIGINÁLNÍ DETAILY

■ Praktickým detailem je integrovaný dveřní vak s různými přihrádkami pro koupelnové potřeby, jako jsou rtěnky, nůžky na nehty, pilníky, kosmetické štětce, pleťové vody atd.
■ Zrcadla o rozměrech 40 x 80, 60 x 80 a 70 x 70 cm s LED podsvícením zapadají do celkové koncepce a zároveň umožňují nejrůznější prostorové uspořádání, které může ovlivnit náladu koupelny i optický vjem koupelny.

Ladná keramika

Žensky laděná koupelnová série MyDay (KERAMAG) pochází z dílny návrhářky Cornelie Thiesové.Umyvadla se nabízejí v šířkách 60, 65, 80 a 100 cm, dvojumyvadlo v šířce 130 cm, umyvadlo pro zabudování (60 cm) a umývátka v pravém i levém provedení. Bidet s klozetem jsou v sérii pouze v závěsném provedení. Jejich měkce prohnuté strany a dolů protažená linie krásně ladí s umyvadly. Bidet je doplněn stejnou elegantní odtokovou zátkou jako umyvadla, i zde lze zvolit systém Clou.

Sérii doplňují tvarově a funkčně sladěné vany a sprchové vaničky, jejichž poznávacím znamením je rovněž velká výtoková zátka s chromovým okrajem. Styl van se vyznačuje asymetrickou formou s širokým okrajem u stěny. Vany se vyrábějí v rozměrech 170 x 75 cm a 180 x 80 cm. Sprchový, designově shodný program MyDay dodává firma KORALLE.

Více článků z rubriky KOUPELNA na www.modernibyt.cz nebo www.dumabyt.cz.

Vysoká skříňka v bílém lesklém provedení, cena 25 578 Kč, umývátko (40 x 28 cm), cena 4 260 Kč.Oblouk navazuje

Základní měkká linie oblouku přechází i na koupelnový nábytek − hrany nábytku se obdobně jako umyvadla vyznačují velkými oblouky. Všechny spodní zásuvky jsou vybavené zpomaleným dovíracím mechanismem. Spodní skříňky doplňuje skříňka pro zabudování umyvadla se skleněnou krycí deskou. Vysoká skříňka (150 x 40 x 25 cm) má jednu pevnou a čtyři polohovací skleněné police. Veškerý koupelnový nábytek My-Day můžete mít ve vysokém bílém nebo šedém lesku.

text: Kateřina Kaločová, foto: archiv

logo MessengerPoslat Messengerem