Novostavba dřevěného domu leží v málo obydlené příhraniční lokalitě na pomezí lesní obory. Bylo tedy žádoucí přizpůsobit ji charakteru okolí. Majitel je navíc vášnivý lovec, takže srub nemá sloužit jen k bydlení, ale je také loveckou chatou a místem pro četné trofeje.

Poradna na Dumabyt.cz
Kuchyně na Dumabyt.cz.

Úkolem dosáhnout výjimečného souznění domu s okolní přírodní scenérií a terénem byli pověřeni architekti Martin Rajniš a David Kubík. Dům má tedy půdorys do kruhové výseče, která díky prosklenému oblouku směrem do otevřené krajiny maximalizuje pocit propojení s přírodou téměř v kterémkoliv místě domu.

Více článků z rubriky KUCHYNĚ na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Ideální spojení

Kuchyň značky EGGERSMANN v provedení Cannes 811 graubraun – polymat v kombinaci s dýhou 494 Fineline Eiche antracit, cena nábytku cca 1 332 000 Kč.Prvním hlavním požadavkem na kuchyň bylo vybavit ji spotřebiči s profesionálními funkcemi, které uspokojí kuchařskou vášeň lovce, na druhé straně bylo nutné zachovat lehkost vzhledu kuchyně a celkovou koncepci projektu tak, aby kuchyň do interiéru přirozeně vrostla. Společně s autorem návrhu kuchyně Alešem Jelínkem přemýšleli o kuchyni už dva roky předem, ještě v době řešení a různých změn projektu domu. Přibližnou podobu získala až s prvními návrhy v době hotové konstrukce domu.

Více o kuchyních
Kuchyně na Dumabyt.cz.

Vybrali model značky, která je rolls royce mezi kuchyněmi v provedení Cannes 811 graubraun – polymat, což je technologicky teprve tři roky nový materiál, který je u nás téměř neznámý. Pro kombinaci zvolili dýhu 494 Fineline Eiche antracit. Pro umocnění přirozenosti vybrali pro korpusy skříněk šedý melamin. Pracovní deska je z žuly Nero Assoluto s patinovaným povrchem. Kromě ryze praktických požadavků podřídili řešení prostoru kuchyně filozofii feng-šuej. Pro zachování těchto principů měl hlavní slovo lektor fengšuej Ing. arch. Otakar Chochola.

Nevíte si rady s KUCHYNÍ? Zeptejte se v PORADNĚ ZDE.

Spotřebiče pro náročné

Odsavač Sombra 68 l A (GAGGENAU) má spodní sklo na zakázku dodané ve zcela shodné zelenkavé barvě, která je použita na obkladu stěny za pracovní deskou.Pro dosažení zvolených požadavků na výkon, pestrost funkcí a robustnost vybrali značku GAGGENAU – troubu s peči cím kamenem a otočným rožněm, konvektomatem, sklokeramickou deskou, Teppan yaki, plynovým wok hořákem, chladničkou a podstavnou dvouzónovou vinotékou. Zajímavým momentem bylo řešení odsavače par značky GUTMANN.

Protože se jedná o dřevostavbu s přiznanou trámovou konstrukcí včetně stropu, bylo by necitlivé použít stropní podhledy pro zakrytí odtahu. Nejšťastnější volbou se ukázalo řešení s přiznaným kruhovým potrubím z nerezové broušené oceli upevněným na tenkých závěsech a protínající trám v těsné blízkosti odsavače. Nerezové potrubí koresponduje s potrubím krbu ve stejné místnosti.

text: Lucie Martínková, foto: archiv

logo MessengerPoslat Messengerem