Proto, abyste svoji koupelnu zase milovali, na ni nemusíte jít hned s krumpáčem. Možná postačí jen několik změn, vyberte si, které by vás potěšily.

Série Rainshower F-Series (GROHE), hlavová sprcha, Ø 25,4 cm, chromový povrch, sprchový proud Rain, boční sprcha Rainshower F-Series 5, ceny: 6 550 Kč a 1 597 Kč, ONLINE KOUPELNY.Sprchujte se naplno

Možná se už dávno toužíte sprchovat pod skutečným proudem vody, zažít déšť ve vlastní koupelně. Díky současným technologiím je to možné, aniž přitom vypustíte vodárnu. Většina velkoformátových sprch totiž dokáže vodu sytit vzduchem a vyrábět tak plnější, větší a lehčí kapky. Skutečný průtok vody se ale přitom snižuje. Vybírat můžete z hlavových sprch s úctyhodnými průměry kolem 30 cm nebo si pořiďte některou z velkých ručních sprch (Icon, Ø 14,5 cm). Některé sety složené z hlavové a ruční sprchy jsou určené k nástěnné montáži (Fizz, Kludi), což znamená, že si vystačíte bez zedníka i instalatéra. Stačí jen vyměnit baterii!  

Koupelnový systém Be yourself (ALAPE), nábytkový blok určený k umístění do prostoru, v němž je usazená vana, umyvadlo i umyvadlová skříňka, cena dosud nebyla stanovena, ALAPE.Změňte dispozici

Zejména do velkých koupelen se hodí řešení, které by se dalo souhrnně nazvat „koupelnový ostrůvek“. Jedná se zpravidla o variabilní systémy, které vám umožní do středu koupelny umístit nábytkový modul, jehož součástí mohou být umyvadla, zapuštěná vana i úložné prostory. Skryté zůstává kompletní technické zařízení, díky němuž je na příslušné místo dovedená voda, odpad i elektřina. Tato prostorová řešení nabízejí další originální možnosti uspořádání, například zavěšení zrcadel od stropu. 

Více článků z rubriky KOUPELNA na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Protiskluzová tenká dlažba Transit Slim (RAGNO), tloušťka 4,8 mm, formáty 45 x 90 cm, 90 x 90 cm, cena 1 408 Kč/m2, MAAG CZECH.Zakryjte to!

Omrzely vás stávající obklady nebo dlažba? Výrobci v posledních letech přicházejí s takzvanými slim obklady, jejichž tloušťka se pohybuje mezi 3 až 4,5 mm. Některé z těchto obkladů jsou specifickým spojením keramiky a laminátu, jsou velmi lehké a pružné, takže mohou být vyráběné i v dříve nepředstavitelných obřích formátech až 100 x 300 cm. Důležité je, že se všechny hodí k položení přes původní dlažbu a obklad, takže nově obloženou koupelnu můžete mít během víkendu bez bourání a následné likvidace sutin. 

Modul pro závěsné WC Monolith (GEBERIT), kombinace skla a hliníku, cena 15 477 Kč, ONLINE KOUPELNY.A co záchod?

Rozhodli jste se konečně vaši toaletu s obstarožní splachovací nádržkou vyměnit za modernější model? Elegantní řešení představuje sanitární modul Monolith Geberit, který nejen skvěle vypadá, ale navíc ho snadno a rychle napojíte na stávající instalace. Pokud jste až dodneška marně snili o bidetu, na který ale není ve vaší koupelně místo, všimněte si bidetového sedátka Senso Wash od Duravitu nebo podobně chytré kombinace WC a bidetu nazvané AquaClean od Geberitu.

text: Hana Doležalová, foto: archiv

logo MessengerPoslat Messengerem