Prostornou koupelnu v rodinném domě, která je napojena na velkou terasu, si manželé představovali jako malou oázu relaxace. Jejich přání zrealizovala interiérová designérka Miroslava Pešková.

Na počátku byl prostor o ploše 9,5 m2 s výškou stropu téměř 3,7 m, s dřevěnými trámy a modřínovým obložením upraveným olejem v barvě teaku. Koupelna navazuje prosklenými dveřmi na střešní terasu s extenzivní zelení a vířivkou, dále na prostor s finskou saunou a ložnicí majitelů.

Na stěny byly použity obklady mozaika Goldstar 2 x 2 cm, bílá mozaika 2 x 2 cm a hnědý a bílý matný obklad a dlažba le Lacche Bianco/Marrone o formátu 50 x 50 cm.Velká výška stropu dodává místnosti vzdušnost, denní světlo sem přichází prosklenými dveřmi na terasu a také z ložnice a z chodby velkoformátovými skleněnými tabulemi. Přes den krásně prosvětlený prostor večer přináší díky instalovanému osvětlení nečekané světelné efekty. Z hlediska dispozice designérka rozčlenila prostor na oddělenou zónu s WC a sprchou, relaxační část s vanou pro dva a koupelnovou sestavu s úložným prostorem a deskou se dvěma umyvadly.

Více článků z rubriky KOUPELNA na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

 Hygiena plná emocí

Skříňová sestava obsahuje horní a spodní skříňky z MDF desek s leskle lakovanými čely a dvě keramická umyvadla v podobě misek osazených na desku (keramika Sapho).Ve skladbě materiálů se potkaly velkoformátové keramické dlažby a obklady v tlumené čokoládové a bílé barvě s drobnou skleněnou mozaikou stejných barev, ale s lesklým povrchem, navíc podtrženým zářivými odlesky mědi a zlata. Ústředním prvkem koupelny se stává oválná anatomicky tvarovaná vana pro dva, umístěná v objetí stěny kopírující tvar vany. Jako závoj luxusní látky spadají pruhy skleněné mozaiky po stěně přes vanu až na vyhřívanou podlahu.

Styl koupelny určují luxusní materiály, smyslné barvy a vůně, řešení zvoucí k častému užíváni.Pro zvýšení komfortu je vše měkce zaobleno. Díky precizní práci obkladače tak může naplno vyniknout krása mozaiky, vše je podpořeno instalovaným LED osvětlením v nice stěny a stropním svítidlem z optických vláken s křišťálovými ověsy a bílým a zlatým peřím. Celkový zážitek ještě umocní široký proud dopadající vody a měkké podhlavníky pod hlavou. Protějšek vany představuje koupelnová stěna s umyvadly, skříňkami a velkou zrcadlovou plochou.

Úložný systém se tiše a hladce otevírá pod dotyky prstů a nabízí ukrytý systém polic a zásuvek pro uložení potřeb denní hygieny. Zvolený kvalitní lak s vysokým leskem se dobře udržuje, laminované korpusy s dezénem wengé ladí s hnědým obkladem. Oblé tvary umyvadel doplňují baterie s širokým proudem vody.

text: Miroslava Pešková, foto: archiv Mibiko

logo MessengerPoslat Messengerem