Sotva existuje v rámci technického vybavení rodinného domu či bytu zařízení, které by natolik efektivně zvyšovalo jejich užitnou hodnotu, jak o to dokáže centrální vysávací systém.

A k tomu je na místě dodat, že v segmentu centrálního vysávání neexistuje žádný konkrétní produkt, který by své poslání vykonával na tak vysoké úrovni, s jakou pracují centrální vysavače Electrolux a BEAM. Dnes obě tyto značky patří pod křídla jediného věhlasného výrobce a dohromady jim patří více než třetina světového trhu s centrálními vysavači.

Přednost jako samozřejmost

Zásluhou centrálního vysavače je interiér každého domu udržován v dokonalé čistotě. To už dnes není přednost, ale samozřejmost. V případě centrálních vysavačů Electrolux a BEAM však jejich používání podporují i další výjimečnosti. Prvořadě klinickým výzkumem ověřená schopnost likvidovat alergeny. Centrální vysavač v tomto podání tedy prokazatelně působí také jako zdravotní pomůcka!

V rámci pověstného zvažování efektivity, vztažené k poměru mezi pořizovací cenou a dosahovanými výsledky, vyniká centrální vysavač zcela mimořádně. Obecně se udává, že stavebník v případě jeho instalace investuje pouhou setinu z celkového rozpočtu nově pořizovaného rodinného domu. A dostává za to kvalitu, která ve srovnání s jinými srovnatelnými technologiemi vybavujícími rodinný dům nad běžný rámec obstojí s velikým přehledem.

Prach a nečistoty ve filtru centrálního vysavače, na rozdíl od konvenčních vysavačů, necirkulují. Centrální vysavač zásadní slabinu vysavače tradičního – neustálé více či méně intenzivní víření prachu – řeší elegantně. Znečištěný vzduch totiž potrubí pošle mimo prostor, v němž se uklízí.

Pokrok a jeho nositelé

Filtr GORETM, používaný v případě centrálních vysavačů Electrolux a BEAM, má na čtverečním centimetru 1,4 miliardy mikroskopických otvorů! Bývá udáváno, že pohltí s účinností 98 procent dokonce i částice velikosti pouhých tří desetin mikronu. Tedy naprosto nepředstavitelných tří desetitisícin milimetru! Ovšem ani případná zbývající dvě procenta nezachycených mikroskopických částic kvalitu ovzduší v interiéru nijak nepoznamenají. Jak už bylo řečeno, jsou tyto nečistoty spolu s odpadním vzduchem vyvedeny úplně mimo budovu.

Po ruce je spousta argumentů, proč vlastně chtít centrální vysavač. Má celkově výrazně vyšší účinnost než vysavače konvenční, poskytne dokonalý komfort úklidu, rychlost a eleganci práce, i míru univerzálnosti použití. Také má pohodlné ovládání i neslyšný chod. Ve všech vzpomínaných aspektech jsou právě značky Electrolux a BEAM tradičně nositeli významného pokroku.

Robot s centrálem za zády

Inovativní počínání a výsadní postavení v rámci konkurence mezi dodavateli centrálních vysavačů aktuálně potvrzují obchodní zastoupení značek BEAM a Electrolux pro ČR dalším primátem. Společnostmi BEAM ČR a SMART-VAC byl uveden na český trh první robotický vysavač pracující v kombinaci s vysavačem centrálním. Dostal název ROBO, opírá se o vysokou výkonnost a všechny další přednosti centrálního vysávacího systému, přičemž mu samozřejmě zůstává žádaná schopnost pracovat roboticky, tedy bez bezprostředního dohledu obsluhy. A to dokonce i na dálku, zásluhou příslušné mobilní aplikace. Jedná se o jediný bezúdržbový vysavač s automatickým vyprazdňováním kanystru. Tuto nezbytnost na sebe totiž bere právě centrální vysavač, a to včetně čištění hlavního kartáče a filtrů. Pokud se o této kombinaci centrálu s robotem a výsledcích jejich práce mluví jako o úplně nové úrovni uklízení, není to nadsázka.

ROBO si poradí s každým povrchem a svými pojezdovými koly bez problémů pojíždí na kobercích i všech dalších typech podlah, a to vždy se zárukou důkladného čištění. Navíc je vybaven senzory ochrany proti pádu a překážkám, které mu umožňují rozpoznat nebezpečné oblasti


Více informací na www.beam.cz a www.smartvac.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem