Marně budeme hledat jakékoli jiné zařízení, které by natolik účinně přispívalo k čistotě prostředí, jako to dokáže centrální vysávací systém. Výkonnost i kreativní použitelnost současných špičkových centrálních vysavačů pomáhají k nebývale dokonalému, snadnému a především hygienickému zvládání úklidu.

Mluvíme prvořadě o centrálních vysavačích BEAM a Electrolux, požívajících v globálním měřítku dlouhodobě pověst lídrů trhu, nositelů progresivních technologií v rámci celého oboru, zkrátka činitelů určujících normy i trendy. Všechno, s čím dodavatelé těchto produktů přicházejí, je dokonale odzkoušené laboratorně i v praxi, a podložené samozřejmou certifikací. Je zásluhou především jmenovaných značek, že centrální vysavač dnes vzbuzuje takovou úctu.

Nové prvky ve hře

Jak dochází ze strany špičkových výrobců centrálních vysavačů k neustálému zlepšování výkonnosti a k rozšiřování škály schopností jejich produktů, a jak v souvislosti s tím rostou také nároky uživatelů, mění se i pohled na celkovou vybavenost těchto systémů. Když to jen trochu zjednodušíme, jsme zkrátka právě svědky procesu, v němž se standardem stává to, co ještě včera bylo považováno za doplněk. A do hry vstupují i úplně nové prvky.

Hovoří o tom Michal Čermák, jednatel společnosti BEAM ČR: „Chceme jít zákazníkovi vstříc, chceme mu nabídnout víc než dřív, chápeme, že jeho nároky rostou. Nedávno jsme jako první přišli s nabídkou robotického vysavače pracujícího v symbióze s vysavačem centrálním a už z reakcí zákazníků vidíme, že to byl skvělý krok. Takže se zamýšlíme rovněž nad dalšími provozními efekty. A vycházíme mimo jiné také z toho, že už dlouhodobě klesá průměrná velikost podlahových ploch nově stavěných rodinných domů i bytů.“

Výsledkem těchto úvah se stalo nové pojetí výbavy nabízených centrálních vysavačů. Promítá se ve formě základního vybavení a dalších volitelných prvků.

Základní vybavení nyní zahrnuje kompletní funkční systém centrálního vysavače, tedy trubní rozvod, agregát, zásuvky, hadice, kartáče a v jednom exempláři i vysávací štěrbinu pro rychlý úklid v okolí kuchyňské linky. K volitelné výbavě patří robotický vysavač, až patnáctimetrová hadice ukrytá v rámci potrubního rozvodu ve zdi, příruční hadice s koncovkou pro operativní úklid a třeba další vysávací štěrbiny na zvolená místa.

Bez kontaktu s prachem

Obzvláště zatěžovaným místem domácnosti je vstup do domu, místo nečistotami poznamenávané intenzivně a opakovaně. Zde se uplatní mimořádně praktická skrytá hadice centrálního vysavače – takzvaný Entry packet, díky kterému je úklid snadný a rychlý. Když se s hadicí zrovna neuklízí, je skryta za nenápadnými dvířky v designovém provedení na stěně (Zdroj: BEAM)Zastavme se u klíčových bodů systému Smart Home Clening, jímž jde aktuálně zákazníkům vstříc společnost BEAM ČR. Tato sestava představuje dokonalé spojení pro moderní úklid a může být řešením pro každý byt. Nově pojatý centrální vysavač QB je určený pro úplné zapuštění do stěny, speciální krytí umožňuje rovněž instalaci agregátu na lodžii. Hadice Hide-a-hose je zcela skryta v potrubí ve stěně, a tedy nikde v bytě nepřekáží.

Jednou z variant provedení skryté hadice je Entry packet pro úklid nečistot u vstupu do domu. A konečně robotický vysavač ROBO pracující v přímé návaznosti na centrální vysavač QB povyšuje celý systém do kategorie inteligentních zařízení. Může být prostřednictvím příslušné aplikace ovládán na dálku a při své práci si počíná nejen racionálně, ale i zcela samostatně. Včetně takových úkonů, jakými jsou automatické vyprazdňování kanystru v návaznosti na vysavač centrální, včetně čištění hlavního kartáče a filtrů.

Výsledkem toho všeho je skutečnost, že stojíme před dokonalým zařízením. O další krok se posunul vpřed konečný efekt práce celého centrálního vysávacího systému a dochází k tomu tak, že obsluha skutečně nepřijde do jakéhokoli kontaktu s prachem.

Více na www.beam.cz a www.smartvac.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem