Pomíjí čas chápání vysavače centrálního a vysavače robotického jako konkurentů. Ano, robotický vysavač nikdy nemůže ten centrální, ve svých výkonech a efektivitě práce, nahradit. Ale může docela dobře fungovat jako jeho doplněk.

(Komerční prezentace)

Tato skutečnost však donedávna bývala chápána tak, že obě složky budou pracovat autonomně. Teď nastává doba, kdy se přednosti centrálního vysavače s vysavačem robotickým spojily. Zrodil se robotický vysavač se schopností fungovat jako doplněk vysavače centrálního.

To nejlepší z obou

Asi nikoho nepřekvapí, že s doplňkovým zařízením, rozvíjejícím známé přednosti centrálních vysávacích systémů daleko za někdejší limity, přicházejí dodavatelé nejdokonalejších technologií v oboru – společnosti SMART-VAC a BEAM ČR. Ty na zdejším trhu dlouhodobě reprezentují nejvyšší kvality v tomto segmentu nabízené – tedy produkty značek Electrolux a BEAM. Nyní do sféry nových dimenzí úklidu zájemce zvou i prostřednictvím kitu ROBO TR800. Jde o jediný robotický vysavač s funkcí automatického vytírání a také s automatickým vyprazdňováním prachu, napojený do systému centrálního vysávání. Takže skutečně úklid dostává nový rozměr!

Sací síla a přesnost kartáčů na čištění okrajů ROBO vám umožní odstranit i ty nejmenší částečky, jako jsou drobky nebo zvířecí chlupy. Vzduch v domě však nebude obsahovat ani žádné alergeny či malé roztoče (Zdroj: BEAM)Jak tedy ROBO funguje? Na tuto otázku odpovídá jednatel společnosti SMART-VAC Lubomír Čermák: „Ve zkratce lze říci, že robotem nasbíraný prach je automaticky vyprazdňován přímo do systému centrálního vysavače. Je to nejlepší způsob moderního úklidu, bez nadsázky revoluce v uklízení. Vše můžu řídit přes chytrý mobil. Jsem třeba v zaměstnání, zatímco doma jsou plochy podlah vysávány, či dokonce vytřeny mopem, když si to budu přát. Robot se postará… Zatímco velký úklid centrálním vysávacím zařízením může být učiněn ve vhodnější dobu.“

Samozřejmě, že klasické funkce a postupy centrálního vysavače robotický doplněk nijak neomezuje. Centrálním vysavačem vysajeme snadno celý dům, včetně ploch pro robota neschůdných. Tedy schodiště, sklep i půdu, také garáž a auto v ní. Vysávání je pohodlné, tiché, sací jednotka bývá umístěna mimo obytný prostor domu. A s touto skutečností souvisí úplně nejcennější kvalita, jakou na práci centrálního vysavače shledáme. Přefiltrovaný, ovšem přece jen závadný vzduch je odveden zcela mimo objekt, v němž se pohybujeme. 

Inteligentní uklízení

ROBO TR800 je jediný robotický vysavač s funkcí automatického vytírání a také s automatickým vyprazdňováním prachu, napojený do systému centrálního vysávání. (Zdroj: BEAM)Součinnost robota s centrálem je ve svých výkonech nejen vysoce efektivní, ale také žádaná a obě složky se dobře doplňují. Jednotka ROBO TR800 má schopnost případně pracovat i v pouze osm centimetrů vysokých mezerách a na každém povrchu. Užívaná technologie je kompatibilní téměř se všemi zásuvkami běžných vysavačů centrálních. Ovšem nejvíce ze svých schopností ROBO předvede pochopitelně ve spojení se špičkovými vysavači BEAM a Electrolux.    

Nové spojení centrálních vysavačů s robotickým vysavačem přináší opravdu inteligentní a všestranně účinný úklid. Převratnost ve způsobech práce určuje fakt, že prach i všechny vysáté mikročástice shromážděné úplným odstraněním z ošetřovaných ploch jsou prostřednictvím robota předávány přímo systému centrálního vysávání. Pak už je jejich likvidace naprosto snadná. Kontakt obsluhy se špínou a prachem byl minimalizován k takřka nulové hodnotě.

K přednostem vysávacího robota ROBO také patří možnost prostřednictvím vyhrazené aplikace ovládat práci stroje na dálku. A také tedy nastavovat plán čištění, upravovat sílu vysávání, povolit, časovat, či zakázat různé funkce. A rovněž zobrazovat historii čistících cyklů. Zkrátka tento robotický vysavač podporovaný vysavačem centrálním svými schopnostmi vhodně zapadne do čím dál žádanějších systémů inteligentních domů.      

Silnou stránkou kombinace robot – centrál je i exkluzivní samočisticí systém. Nejen že spolehlivě a bezpečně odstraní všechno, co vysajeme, ale pečuje také o vlastní vybavení. Během samočisticího cyklu je rotační kartáč čištěn mikrorotacemi, které snižují akumulaci prachu a nečistot na úplné minimum a usnadňují odstranění přítomného materiálu v prachové nádobě.


Více informací na www.beam.cz a www.smartvac.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem