Pod pojmem moderní bydlení si lze představit celou škálu různých kvalit, přičemž nároky každého bydlícího jednotlivce budou zřejmě v detailech odlišné. Ovšem některé kvality zůstávají nezpochybnitelné.

Energetická úspornost je už dnes v případě novostaveb samozřejmostí, takže aktuálně se v souvislosti s moderním bydlením dostávají do popředí zájmu hlavně celková čistota prostředí, zdravý vzduch, ekologické ohledy, dále chytré technologie usnadňující každodenní provoz domácnosti a robotizace úkonů, majících k tomu všemu vést. Jak s těmito nároky koresponduje předmět tohoto seriálu – centrální vysávací systém?

Tady je centrální vysavač doma

Lze říci, že ve vzorně čistém domě plném čerstvého vzduchu, v domě splňujícím vyšší ekologická měřítka a zároveň také nízké energetické nároky, je centrální vysavač doslova doma. Už tak dobré užitné vlastnosti moderního energeticky úsporného bydlení dokáže centrální vysávací systém ještě povýšit. A moderní, v mnoha směrech nadstandardní stavby centrálnímu vysavači nezůstávají nic dlužny. Dávají jeho schopnostem ve svém prostředí patřičně vyniknout. Jde o dokonalou harmonii mezi užitnou hodnotou domu či bytu a způsoby jejího udržování.

V jisté fázi historického vývoje klasických vysavačů vyvstal určitý problém. Uživatelé si uvědomili, že vlastně dýchají vzduch, který prošel filtračním zařízením jejich vysavače. Už pocitově to je rána! Ale když došlo na rozbory a vyčíslení procent zachycených a nezachycených částic, rozpaky se jen umocnily. Prostě s bydlením, majícím zaručit až totální zdravotní nezávadnost prostředí, pouhý klasický vysavač už dávno neladí.

Zato centrální vysavač má celý mechanizmus, v němž se nakládá se vzduchem, kompletně hermeticky uzavřený a samozřejmě hygienicky nezávadný. Potrubní rozvod lze zrevidovat kamerou a těsnost se kontroluje tlakovou zkouškou. Vysavač potom přestává být pouhým nástrojem užívaným při úklidu. Stal se zároveň účinnou zbraní v boji s nejpřísnějšími hygienickými limity.

Bohatší základní vybavenost

V podání dokonalých systémů Electrolux a BEAM, jimiž se v rámci tohoto seriálu zabýváme, získávají uvedené procesy ještě na razanci. V rámci činnosti těchto centrálních vysavačů nejde jen o nejvyšší výkonost, nejdokonalejší filtraci s pohyblivým filtrem a nejpříznivější konečný efekt práce, ale také o další usnadnění jejich používání. Je zapomenut pojem „vysavač a jeho příslušenství“, byl nahrazen bohatší faktickou základní vybaveností a další výbavou volitelnou.

Základní nabídka nyní zahrnuje kompletní funkční systém centrálního vysavače, tedy trubní rozvod, agregát, zásuvky, hadice, kartáče a v jednom exempláři i vysávací štěrbinu pro rychlý úklid v okolí kuchyňské linky. K volitelné výbavě patří robotický vysavač, až patnáctimetrová hadice zcela ukrytá v rámci potrubního rozvodu ve zdi, příruční hadice s koncovkou pro operativní úklid a třeba další vysávací štěrbiny na zvolená místa.

U dvou z volitelných prvků se alespoň krátce zastavme, právě ony naplňují slova z úvodu článku o usnadňování každodenního provozu domácnosti a o robotizaci úklidových úkonů. Kompletně ve zdi ukrytá hadice v rámci potrubního rozvodu činí úklid nejen snadnější a operativnější, ale také významně šetří místo v úložných prostorech bytu. Přičemž k takovému technickému řešení stačí byť jen deseticentimetrová příčka, která spolehlivě pojmem nezbytný montážní díl.

Doslova hitem v nabídce centrálních vysavačů BEAM a Electrolux se stal robotický vysavač ROBO jako jejich doplněk. Je třeba dodat, že robotem nasbíraný prach je automaticky vyprazdňován přímo do systému centrálního vysavače. Robota je možné aktivovat na dálku speciální aplikací. Takže uklízení lze naplánovat na libovolný čas, kdykoli během dne. A nechat pak zařízení konat v naprosté autonomii.

ROBO si poradí s každým povrchem a svými pojezdovými koly bez problémů pojíždí na kobercích i všech dalších typech podlah, a to vždy se zárukou důkladného čištění. Navíc je vybaven senzory ochrany proti překážkám a pádu, které mu umožňují rozpoznat nebezpečné oblasti (zdroj: BEAM)

Více na www.beam.cz a www.smartvac.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem