Betonové střešní tašky Terran Generon představují unikátní designové a současně energeticky účinné spojení výhod a předností betonových střešních krytin Terran a klasické střešní fotovoltaické elektrárny. Fotovoltaické články jsou u solárních tašek Terran Generon umístěny přímo do povrchu střešní krytiny. Střecha vypadá elegantně, má srovnatelnou energetickou účinnost a ve srovnání s běžnými panely je i výrazně odolnější a bezpečnější.

Výrobek v sobě kombinuje roky zkušeností s výrobou střešních krytin a nejnovější technologie v oblasti využití obnovitelných zdrojů energie. Energetických úspor tak lze dosáhnout i bez ústupků na straně estetiky a designu. Výhody tašek s integrovanými fotovoltaickými články Terran Generon jsou na první pohled zřejmé – je to estetické a vkusné řešení, které pomocí jednoho produktu chrání dům a současně pro jeho majitele vyrábí elektrickou energii.

Stejná účinnost, stejný výkon, ale se solární střešní krytinou Terran Generon estetičtější a bezpečnější řešení

Speciálním znakem solárního řešení Terran je, že solární články jsou integrované do jednotlivých střešních tašek tak, že jejich instalace a vzhled se se téměř stoprocentně shoduje s tradičními střešními krytinami. U novostaveb se tašky umisťují primárně na střešní plochy, kterou jsou správně orientované a kde je energetický zisk maximální. Podobně jako u běžných solárních systémů je roční energetický přínos solárních tašek Terran Generon nejvyšší při směrování na jih a při sklonu střechy 35°.

Na energeticky méně efektivních plochách a na krajích střechy jsou pak tyto tašky doplněné o krytinu Terran Zenit, s níž jsou vzhledem i formátem maximálně kompatibilní. Rozměry tašky Terran Generon jsou 330 x 420 mm, stejně jako u střešní krytiny Terran Zenit.

Solární střešní tašky Terran Generon

Přesvědčí vás vzhledem i výkonem

Výkon jedné solární tašky Terran Generon je 15 Wp, při spotřebě 11,1 ks/m2 získáte z jednoho metru čtverečního střechy 167 W/m2. Na 1 kWp výkonu budete tak potřebovat přibližně 6 m² prostoru. Požadavky, které instalace tašek vyžaduje (min. 7,5 cm vzduchová mezera-kontralať, vysoce tepelně odolná, trvanlivá střešní fólie a min. sklon střechy 25°) splní většina střech, snadno si s instalaci poradí i proškolené pokrývačské firmy.

Podrobnosti o střešních taškách Terran Generon najdete na www.generon.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem