Nadkrokevní zateplení prostřednictvím PIR desek je z hlediska tepelnětechnických vlastností naprosto skvělá věc, jen je potřeba přizpůsobit tvarově střechu jejich pokládce, tak, aby se veškeré detaily vyřešily co nejkomfortněji a z hlediska funkčnosti spolehlivě.

Lepení a těsnění je v případě produktů DELTA maximálně zjednodušeno co do počtu skvěle funkčních lepicích a těsnicích komponentů. Důraz je kladen na maximální efektivitu zpracovávaných detailů. Dlouhodobá funkčnost je v tomto ohledu samozřejmostí. Vzduchotěsně provedená parozábrana navíc chrání pohledové dřevěné prvky během realizace před povětrnostními vlivy. Zároveň je velmi dobře mechanicky odolná a umožňuje tak bezpečnou pokládku bez smykových efektů, jak tomu může být v případě hladkých parozábran na bázi polyetylénu.

Zásadní je návrh střechy bez zbytečných tvarových komplikací, pak je pokládka desek maximálně efektivní.

Cenu tohoto deskového zateplovacího systému kompenzujeme tím, že v případě pohledového bednění a krokevních prvků ze strany interiéru máme vlastně hotovo, bez dalších investic do konstrukčně náročných podhledových vrstev.

Detailům se ovšem ani zde nevyhneme, ale pro zručného a zodpovědného zhotovitele nejsou žádnou zásadní překážkou. Obecně platí, čím je detailů méně, tím lépe. Šetříme tím zároveň čas i peníze

Výhody nadkrokevního zateplení DELTA-MAXX POLAR:

  • na deskách je kašírována fólie DELTA-MAXX s 38letou tradicí výroby na bázi polyesteru a polyuretanu s protiskluzovým opatřením, integrovaným lepením se zárukou dlouhodobé funkčnosti, která je u fólií MAXX výrobcem stanovena na 30 let
  • případná nepřízeň počasí neovlivní vlastnosti desek
  • jeden z mála izolantů, do kterého vzhledem k velmi tuhé konzistenci materiálu nevleze kuna
  • v případě jednoduchého tvaru střechy poměrně rychlá pokládka
  • skvělý tepelný odpor při minimální tloušťce desek

Nevýhody:

  • vyšší cena (při pohledovém krovu a bednění ji minimalizujeme)
  • horší akustika

Redakce

logo MessengerPoslat Messengerem