V budovách prožijeme asi 80 % svého života. Kromě teploty jako takové má na naši pohodu vliv také vlhkost vzduchu, rychlost jeho proudění a v neposlední řadě koncentrace CO2. Právě proto je důležité větrání nepodceňovat a věnovat mu patřičnou pozornost.

Zdravější než větrání otevřenými okny

Větrací jednotky bez rekuperace jsou ve srovnání s rekuperací jednodušší a levnější alternativou, jak čerstvý vzduch do interiéru přivést nebo jak vyřešit zvýšenou vlhkost v domě či bytě. Zvýšená vlhkost v interiéru není ničím neobvyklým. Trpí jí nejen starší objekty, ale i stavby, které prošly zateplením nebo výměnou oken. Během chladných dní se tak na tabulkách oken vlhkost sráží. V rozích místnosti a za nábytkem je pak vlhkost vhodným prostředím pro rozvoj plísní. Větrat je potřeba v každém ročním období. Je nutné větrat nejen nárazově, ale i pravidelně. Proto jsou větrací jednotky ideální variantou, jak výměnu vzduchu v domácnosti zajistit.

Při výběru je potřeba se zaměřit i na vhodné filtry, hlučnost při provozu a zvukový útlum jednotky. V případě jednotky KORAVENT se jedná o hodnotu hlukového útlumu 50 dB. Jedná se tedy o vysoce účinnou ochranu při větrání proti vnějšímu hluku. Sama jednotka na stupeň výkonu 1 má hlučnost
17 dB. Při maximálním výkonu jednotky tedy výměně 180 m3/h vzduchu se jedná o 41 dB.

Lokální větrací jednotky obsahují filtry prachové i pylové, některé i filtr s aktivním uhlím, které čistí vzduch. Takto přiváděný vzduch, pak může být vhodným řešením i pro alergiky. Jednotky řízeným větráním redukují vlhkost v interiéru a tím zamezují tvorbě plísní, která vzniká právě při nedostatečném větrání. Velkou výhodou je i výrazné odhlučnění při větrání v lokalitách, kde prochází vytíženější komunikace, což při větrání otevřeným oknem není možné.

Hlavní výhody:

  • Řízený přívod čerstvého vzduchu
  • Komfortní celoroční větrání
  • Vhodné řešení pro alergiky - 3 volitelné filtry
  • Tiché větrání
  • Podsvícený displej (indikace výkonu, výměny filtru, časového programu)
  • Zamezení výkyvů teplot (oproti nárazovému větrání okny)
  • Individuální regulace výstupu vzduchu bočními otvory
  • Nízký el. příkon jednotky (v běžném provozu max. 5W)
  • Snadná montáž a údržba
  • Dostupná cena

Konstrukční přednosti decentralizovaného větrání

Instalace je jednoduchá, vše se řeší lokálně. Jednotky se instalují přímo do obvodové zdi větrané místnosti.

A jak na výměnu filtru? Výměna filtru v jednotce je velmi jednoduchá a zvládnete ji pohodlně sami, vždy když bude potřeba:

Více na www.korado.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem