Počet alergiků v ČR je odhadován na 2,5 milionu a toto číslo pravděpodobně ještě poroste. Evropská akademie alergologické a klinické imunologie dokonce predikuje, že do roku 2025 bude trpět nějakou formou alergie až 50 % obyvatel EU. Jak se proti pylům a dalším alergenům účinně bránit? Řešení například nabízí klimatizace s technologií Panasonic nanoe™ X, která pročišťuje vzduch od škodlivých částic pomocí hydroxylových radikálů, a navíc je účinná i proti koronaviru (SARS-CoV-2).

Alergickou rýmu máme spojenou především s jarem, kdy vše kvete, ale pylová sezona, kdy se v ovzduší vyskytují pyly, trvá v tuzemsku téměř 10 měsíců v roce. Pylovou sezonu můžeme rozdělit na 3 období podle převládající skupiny alergenů. První je navýsost aktuální a začíná na počátku jara, kdy jsou v ovzduší zejména pyly stromů a keřů. V druhém období od poloviny jara do poloviny léta převládají ve vzduchu pyly travin a obilovin, a od druhé půlky léta až do počátku podzimu trápí alergiky pyly bylin a spóry plísní.

Technologie nanoe™ X: Jak funguje?

Zajistit čistší vzduch v domácnostech alergiků mohou pomoci klimatizace s technologií Panasonic nanoe™ X, která využívá hydroxylové radikály.

„Tyto radikály se přirozeně vyskytují v přírodě a dokážou zabránit množení škodlivin, virů, bakterií či plísní tím, že se váží na prvky jako vodík. Technologie nanoe X generuje miliardy těchto hydroxylových radikálů za sekundu a ty svým navázáním na vodík inhibují a rozkládají nežádoucí částice ve vzduchu. Navíc nanoe X velmi účinně redukuje zápach a poradí si dokonce i s tabákovým kouřem, který během dvou hodin odstraní z 90 %,“ prozrazuje Radek Vanduch, hlavní technik společnosti Panasonic a dodává: „Částice nanoe X pocházejí z kondenzované vlhkosti ve vzduchu, takže pro jejich generování není zapotřebí zdroj v podobě zásobníku vody nebo její přívod.“

Jak si nanoe™ X umí poradit s koronavirem?

Společnost Panasonic ověřila inhibiční účinek nanoe™ X na nový koronavirus (SARS-CoV-2)*1 v červenci 2020 a jeho inhibiční účinek na čtyři nové varianty koronaviru*2 v listopadu 2021. Výsledky předchozích testů byly provedeny v malém testovacím prostoru o objemu 45 litrů. Následoval tedy srovnávací experiment v o dost větším prostoru o objemu 24 m3. Gáza nasycená kmenem Delta nového koronaviru byla vystavena nanoe™ X po dobu 8 hodin a byl potvrzen inhibiční účinek přesahující 99 %. Upozorňujeme, že výsledky ověření jsou založeny na testu v uzavřeném testovacím prostředí a nikoli ve skutečně používaném prostoru.

Klimatizace Etherea = čistší vzduch i skvělá účinnost

Pokud máte o nanoe™ X zájem, stačí si pořídit rezidenční klimatizaci z prémiové řady Panasonic Etherea. Každý model této řady má v sobě zabudovanou zmiňovanou technologii a rovněž nabízí špičkovou energetickou účinnost A+++ při chlazení i topení. Využívá také ekologické chladivo R32, a navíc se vyznačuje mimořádně tichým provozem (19 dB). Klimatizace Panasonic Etherea jsou tak stejně „hlučné“ jako padající listí nebo tikot náramkových hodinek.

Klimatizace Panasonic Etherea

Nejnovější modely jsou navrženy tak, aby hladce splynuly s interiérem. Nástěnné klimatizační jednotky nabízí moderní design s šířkou pouhých 870 mm i elegantní barevnost. Letos k matně stříbrné a čistě bílé přibyla i grafitově šedá.

Ovládání pomocí aplikace i hlasu

Klimatizace Panasonic Etherea lze pohodlně ovládat prostřednictvím intuitivní aplikace Panasonic Comfort Cloud. „Nastavení teploty v místnosti podle venkovní teploty, zapnutí či vypnutí chlazení nebo vytápění před příchodem domů, analýza a porovnávání spotřeby energie podle různých časových úseků – to všechno naše aplikace umožňuje,“ říká Radek Vanduch a doplňuje: „Klimatizace jsou navíc kompatibilní s nejpopulárnějšími hlasovými asistenty na českém trhu, takže zákazníci nemusí k jejich ovládání doslova pohnout ani prstem.“

Chcete-li se dozvědět více o klimatizacích společnosti Panasonic, navštivte stránky www.aircon.panasonic.eu.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem